Hírzóna

A hidegben figyeljünk jobban a hajléktalan emberekre!

A hidegben figyeljünk jobban a hajléktalan emberekre!

2018. február 5., hétfő
A hidegben figyeljünk jobban a hajléktalan emberekre!

A kormányzat azt kéri, hogy a közelgő hidegebb időszakban mindenki fokozottabban és érzékenyebben figyeljen oda az utcán élő hajléktalan emberekre és azokra is, akiket otthonukban a kihűlés veszélye fenyegethet - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Czibere Károly azt hangoztatta, az ellátórendszer felkészült a segítségnyújtásra, ugyanakkor az önkormányzatoknak, így a polgármestereknek és a jegyzőknek a feladata, hogy megelőzzék az emberek testi épségét, életét veszélyeztető helyzetek kialakulását. Az országban a téli időszakban összesen 11 100 férőhelyen várják a hajléktalanokat. A férőhely-kihasználtság idén országosan 79, a fővárosban pedig 78 százalékos volt - fűzte hozzá az államtitkár. Azt kérte, aki utcán fekvő embert lát, azonnal hívja a telefonos segítő szolgálatot. Budapesten a Menhely Alapítvány működteti 24 órában a diszpécserközpontot, a 06-1-338-4186-os telefonszámon lehet bejelentést tenni. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.