Szórakozás

Te vajon jól használod a szemkörnyék ápolódat?

Te vajon jól használod a szemkörnyék ápolódat?

2018. január 24., szerda
Te vajon jól használod a szemkörnyék ápolódat?

A szemkörnyék az egyik legérzékenyebb része arcunknak. Amellett, hogy ezen a területen borzasztóan vékony a bőr, szemünket gyakorlatilag egész nap mozgásban tartjuk, a szemkörnyék tehát csak igen keveset pihen. Nem véletlen, hogy itt jelennek meg először a mimikai ráncok!

A húszas éveid közepén, végén biztos neked is feltűnt, hogy egyre jobban kirajzolódnak a ráncaid szemeid körül. Természetesen ezzel az égvilágon semmi gond nincs, a kor előre haladtával ez óhatatlan. Éppen ezért már a húszas éveid közepétől érdemes különös figyelmet fordítanod erre a területre, hiszen a ráncok könnyen és gyorsan elmélyülhetnek. Rendszeres krémezéssel, masszírozással azonban lassíthatod a folyamatot, de nem mindegy hogyan csinálod!

Így használd helyesen a szemkörnyék ápolód!

· Első lépésben alaposan tisztítsd meg az arcodat, maradéktalanul távolítsd el a sminkedet! Ez azért lényeges, mert a teljesen tiszta bőr sokkal hatékonyabban és könnyebben tudja beszívni azokat a tápanyagokat, amik a szemkörnyék ápolókban vannak. Emiatt ajánlatos ezeket a termékeket este, utolsó mozzanatként használni, illetve reggel, még sminkelés előtt, hogy a krém kifejthesse jótékony hatásait. · Jó, ha tudod, már vannak olyan termékek, amik kifejezetten a szemkörnyék problémákra lettek kifejlesztve (Fytofontana Stem Cells Eyedark, Eyecontour és Eyebag). Nyílván érdemes mást használnod a fekete, karikás szemekre, mint a puffadásra, ödémára hajlamosra, vagy éppen a legapróbb mimikai ráncokra! · A mennyiséget illetően lényeges, hogy egy kis borsónyi krémet tegyél csak az ujjadra. A cseppnyi adag tehát lényeges, nem csak a spórolás végett, hanem azért is, mert ha túl sokat használsz, könnyen belekenheted a szemeidbe, ami érthető módon irritációt válthat ki. Könnyen ellenőrizheted, elegendő-e a mennyiség: ha a teljes szemkörnyékedet bekented, és még maradt krém az ujjadon, akkor csökkentened kell az adagot. · A masszírozást először a szemzugnál kell kezdened. Szemed belső, orr melletti részét kend be először, majd haladj a külső szemzug felé. Végig kend be szemed alatt a bőrt, de legyél gyengéd és óvatos! Ezt a mozdulatot ismételd meg néhányszor. Ezután jöhet szemed felső része, amit sokan kihagynak, pedig a szemhéjak is éppúgy megereszkednek idővel. Itt szintén bentről kell indulnod, a szemöldököd alatti részt simítsd végig egészen szemed külső vonaláig! · Sokan nem tudják, de az sem mindegy, melyik ujjaddal viszed fel a szemkörnyék ápoló krémet. A gyűrűsujj erre a legalkalmasabb! · Harmadik és egyben utolsó lépés szemöldököd ápolása. Jó ötlet erre a területre is figyelmet fordítanod, ugyanis nagyban meghatározza arcod milyenségét szemöldököd formája, sűrűsége, és persze az itt található bőr feszessége. Gyengéden simítsd végig néhányszor belülről kifelé haladó mozdulatokkal!

A szemkörnyéki ráncok, karikák megjelenésének legfőbb okai:

1. Kialvatlanság, túl sok koffein 2. Öregedés 3. Kevés vízfogyasztás 4. Genetikai hajlam 5. Helytelen étkezés, vitaminhiány

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.