Hírzóna

Szijjártó: ha egységesek vagyunk, erősek vagyunk

Szijjártó: ha egységesek vagyunk, erősek vagyunk

2018. január 7., vasárnap
Szijjártó: ha egységesek vagyunk, erősek vagyunk

A külgazdasági és külügyminiszter szerint ugyan alig néhány napja kezdődött el az idei év, de már most ki lehet jelenteni, hogy "rendkívüli időszak elé nézünk". Ezekben a rendkívüli időkben "szükségünk van a bennünket, magyarokat jellemző erőre, bátorságra, és legfőképpen az egységünkre" - tette hozzá Szijjártó Péter az MTI-nek nyilatkozva.

A miniszter hangsúlyozta: a népszavazás során több mint hárommillió, a nemzeti konzultáció során több mint kétmillió ember mondott nemet az illegális bevándorlásra, a kötelező betelepítési kvótára.

"Ez az egység, ez a többmilliós tömeg a biztonságunk záloga, ha egységesek vagyunk, erősek vagyunk, ha nem, eltaposnak minket" - hangsúlyozta.

"Eddig sikeresen védtük meg Magyarországot az illegális bevándorlástól, a határunkon a kerítés áll, a törvényeink szigorúan büntetik az illegális bevándorlást, a rendőreink, katonáink megvédenek bennünket. Azonban nem dőlhetünk hátra, sőt most kell igazán ébernek és bátornak lennünk, hiszen a Magyarország elleni támadások folytatódnak, sőt erősödnek" fejtette ki, hozzátéve: pontosan tudják, hogy a "brüsszeli bürokraták és a Soros-hálózat emberei" mit akarnak: a bevándorlókat be akarják hozni Európába, és szét akarják osztani.

Magyarországot továbbra is biztonságos helynek akarjuk megőrizni - jelentette ki a miniszter. Hangsúlyozta: az identitását egyre jobban elvesztő Európában "tudjuk, kik vagyunk, és tudjuk, merre tartunk".

Idén olyan döntések születhetnek, amelyek "nemcsak a mi életünket befolyásolhatják, hanem a gyerekeink és az unokaink életét is. Ennek az évnek a tétje az, hogy tovább tudunk-e menni a magyar úton, meg tudjuk-e őrizni Magyarországot magyar országnak, és meg tudjuk-e tartani a jogot arra, hogy a saját életünkről csak mi dönthessünk" - vélekedett Szijjártó Péter. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.