Hírzóna

Szegedi önkormányzat: kicsit kevés választási csodafegyvernek Szabó Bálint

Szegedi önkormányzat: kicsit kevés választási csodafegyvernek Szabó Bálint

2018. január 29., hétfő
Szegedi önkormányzat: kicsit kevés választási csodafegyvernek Szabó Bálint

Áll a bál a Dorozsmai Nagybani Piac körül, most az önkormányzat szólt hozzá az eddigi balhéhoz.

Hétfő reggel ismét

sajtótájékoztatót tartott Szabó Bálint

, hogy az árusokkal együtt tiltakozzanak a dorozsmai nagybani bezárása ellen. Mint ismert:

a szegedi városvezetés úgy döntött

, hogy a piac februártól már nem nyitja ki kapuit, az ott lévő árusok pedig a Cserepes soron kapnak lehetőséget tevékenységük folytatására. A Polgármesteri Kabinet délután „Szabó Bálint megint nem a szegediek, hanem politikai megbízói érdekében akciózik” címmel adott ki közleményt, amiben azt írják, a szegedi önkormányzat a Dorozsmai Nagybani Piac kiürülésére a szegedi polgárok számára legkedvezőbb megoldást igyekezett megtalálni. Az önkormányzatnak és a szegedieknek ugyanis nem érdeke egy veszteségessé vált piac további működtetése, hiszen ehhez a szegedi közszolgáltatások magas színvonalú biztosításától kellene elvonnia forrásokat. A kéthavonta új műbalhét provokáló Szabó Bálint pedig ezt szeretné elérni – hívják fel a figyelmet a közleményben.

A kabinet állítja: az új nagybani piachoz átpártolt a dorozsmai kereskedők nagyobbik része, ráadásul több adót fizet Szegednek, mint amennyi bevétele volt a városnak a Dorozsmai Nagybani Piac Kft-ből annak fénykorában. De az önkormányzat a Dorozsmai Nagybani Piac néhány megmaradt kereskedőjére is gondolt: nekik árusítási lehetőséget biztosít a Cserepes sori piacon. Az önkormányzati cég ehhez infrastruktúrát és kedvezőbb bérleti feltételeket is ad – olvasható a reakcióban. Az önkormányzat úgy véli, ezek a tények. A többszörösen elítélt, titokzatos forrásokból élő, zavaros múltú Szabó Bálint újabb akciója érdekképviseletnek hazudott politikai provokáció a szegedi városvezetés ellen. A sokadik. Szabó Bálint most sem képvisel senkit, csak megbízóit, a szegedi Fideszt. Választási csodafegyvernek kicsit kevés – zárul a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.