Gazdaság

Szegedi cég menti meg a pécsi milliárdos könyvbirodalmát

Szegedi cég menti meg a pécsi milliárdos könyvbirodalmát

2018. január 9., kedd
Szegedi cég menti meg a pécsi milliárdos könyvbirodalmát
Az egykori Alexandra könyvbirodalomról van szó. A nevet és webshop alexandra.hu-t ugyanis egy szegedi cég, a Bookangel vette át. A pécsi üzletember majdnem pont egy évvel ezelőtt közölte a nyilvánossággal, hogy az Alexandra fizetésképtelen, mivel nagykereskedelmi cégének, a Könyvbazár Kft.-nek 3,8 milliárd forintnyi behajthatatlannak tűnő tartozása van - írja a Válasz.hu. A kiadók többsége visszahívta könyveit az Alexandra-boltokból, majd az 56 üzletből álló hálózat egy részét konkurens cégek vették meg, egy része bezárt, és mindössze négy üzlet maradt az alapító, Matyi Dezső ellenőrzése alatt.

Felszámolás alá került az alexandra.hu Kft., a Matyi Dezső könyvmágnás által létrehozott csoport online kereskedő cége is -

emlékeztet

a 24.hu is.Az online kereskedő felszámolásával viszont nem tűnt el a név a piacról,

a www.alexandra.hu honlap a könyvkereskedelemben a legforgalmasabb karácsony előtti időszakban teljes gőzzel üzemelt, és most is aktív. A site ugyanis már nem a Matyi-féle csoport érdekeltsége, annak a tulajdonosa és üzemeltetője a szegedi Bookangel Kft.

Ez a cég már tavaly közölte, hogy Alexandra Online webáruházat ők viszik tovább, miután megállapodtak az alexandra.hu névhasználatról. A Bookangel ügyvezetője, Katona Ildikó szerintúj márkát szeretnének építeni, de megtartanák a korábbi értékeket.

"Az első pillanattól az volt a határozott véleményünk, hogy az Alexandra márkát és a hozzá kapcsolódó webáruházat meg kell menteni. Amárkához rengeteg pozitív olvasói élmény társul. Szeretik az emberek.Ezért döntöttünk úgy, hogy átvesszük, és a szükséges mértékben újrapozícionáljuk. Arculatilag is szétválasztottuk a kiadói és a kereskedelmi tevékenységet, utóbbit természetesen az alexandra.hu oldalon folytatjuk"

-

árulta el

Katona a Pécsi Napilapnak. Az ügyvezető elmondta azt is, hogy Matyi Dezső volt pécsi ingatlana marad egyelőre alogisztikai központ, mert "rengeteg kiadó rengeteg könyve van ott raktáron, emiatt tehát kézenfekvőnek tűnt."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.