Közélet

Sportpálya és játszótér is helyet kap a felújított Klapka téren Szegeden

Sportpálya és játszótér is helyet kap a felújított Klapka téren Szegeden

2018. január 2., kedd
Sportpálya és játszótér is helyet kap a felújított Klapka téren Szegeden

Új megjelenéssel és valamennyi korosztályt kielégítő funkciókkal ruházzák fel a Klapka teret. A szegedi beruházás a tervek szerint tavasszal készülhet el.

– A városvezetés és a környékben élők régóta várt álma teljesülhet – emelte ki Szabó Sándor országgyűlési képviselő kedden, Szegeden. A felújítás ismertetésekor elhangzott, az egykoron szebb időket is megélt területen igazi sport- és családi szabadtéri központ épül.

Nagy Sándor alpolgármester hangsúlyozta, az új park tervezésénél valamennyi korosztály igényeit figyelembe vették, így körbekerített, aszfaltozott kézilabda pálya kapukkal és kosárlabda palánkkal, köztéri edzőgépek, valamint modern játszótér és pihenőpark segíti majd a környékbeliek kikapcsolódását.

A városrész önkormányzati képviselője, Binszki József elmondta, a Klapka tér rövidesen ismét valódi közösségi térként funkcionálhat. A szabadidő hasznos eltöltését szolgálják majd a kihelyezett sportelemek, utcai bútorok, a felfrissített zöldterület, emellett a parkolókat is felújítják. A teret munkaterületté nyilvánították, hamarosan elkerítik. A százmillió forintot kitevő, önkormányzati forrásból megvalósuló beruházás eredményét tavasszal már élvezhetik a lakók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.