Szórakozás

Petárdázás miatt indult eljárás a 15 éves fiú ellen

Petárdázás miatt indult eljárás a 15 éves fiú ellen

2018. január 1., hétfő
Petárdázás miatt indult eljárás a 15 éves fiú ellen

A felrobbant petárda személyi sérülést és anyagi kárt nem okozott.

A

police.hu

szerint a 15 éves fiú december 29-én Pomázon az utcán egy nála lévő petárdát meggyújtott, amit az úttestre dobott. A pomázi rendőrök a fiú ruházatát átvizsgálták, amelynek során a kabátja zsebében 99 darab petárdát találtak, amelyet lefoglaltak.

A budapesti lakost a járőrök előállították a rendőrkapitányságra. Ellene polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt indítottak eljárást.

A rendőrök felhívják a figyelmet, hogy továbbra is érvényben van az a rendelkezés, mely Magyarországon tiltja a petárda magánszemélyek által történő birtokolását és felhasználását. A rendelet egyértelműen kimondja, hogy „magánszemély petárdát nem birtokolhat”. Ez a tilalom az év minden szakára - az ünnepek idejére is - vonatkozik!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.