Közélet

Nézd meg mibe halunk bele idén!

Nézd meg mibe halunk bele idén!

2018. január 31., szerda
Nézd meg mibe halunk bele idén!

A Világgazdasági Fórumon évente megvitatják a világ legszebb és leggazdagabb emberei, hogy mibe fog belepusztulni a világ, és hogy mit lehet ez ellen tenni.

Idén sem volt ez másképp,

így a rendezvény

, idén már 48-ik születésnapját ünnepelve, megrendezésre került a svájci Davos nevű városkában. Szóval a világ úgymond legjobbjai az alábbiakat állapították meg.

A fentebbi infógrafikán egy esemény minél inkább fentebb helyezkedik el, annál nagyobb kárt fog okozni, illetve ember életébe fog kerülni. A grafikon másik oldala, ahogy azt láthatjátok is pedig azt mutatja, hogy ezek az események mekkora valószínűséggel következhetnek be. Így könnyű levonni a következtetést, a legvalószínűbben idén a legnagyobb kárt az extrém időjárás, a természeti katasztrófák, és az elbukó klímavédelem fogja okozni. Ezek mellett nem árt viszont még, ha egy kicsit az ábra bal felső része felé sandítunk, mert ott azt lehet látni, hogy a tömegpusztító fegyverek, mint például egy atombomba, nagyobb kárt okozna, ám ennek a bekövetkezte a szakértők szerint jóval csekélyebb, mint egy durva természeti katasztrófáé.

Amik viszont a kép közepén láthatóak, azok ama tényezők melyekkel tényleg foglalkozni kéne, nem mintha a többi kevésbé lenne fontos, de ha egy államközi konfliktus például megoldódik, már a tömegpusztító fegyverekkel sem kell számolni. A problémák feloldása, illetve elkerülése már azzal is megkezdődött, hogy egyáltalán maga a rendezvény megrendezésre került, ugyanis a 3000 meghívott vendég a világot vezető érdekcsoportokból, közösségi és privát szektorból, akadémikusukból, valamint a média és a művészetek jeles képviselőiből került ki. Konkrétabban pedig abban állapodtak meg, hogy a világunkat a leginkább

a blokklánc technológia

és a nők tudják majd megmenteni. Aki részletesebben is kíváncsi a krízisjelentésre, illetve az arról szóló beszélgetésre,

az ide látogasson el

, de nem árt ha ezt némi angol tudással teszi.

Tavaly Magyarországon megközelítőleg 120 ezren haltak meg a KSH adatai szerint. Ebbe a számba beletartozik az összes természetes elhalálozás, baleset, gyilkosság, és még az a 299 csecsemő is, akik halva születtek. A szegedi önkormányzatot is kerestük azzal kapcsolatban, hogy tavaly hányan és miben hunytak el, de cikkünk megjelentéig nem kaptunk választ.

Képek forrása:

qubit.com

,

quartz.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.