Sport

Kosárlabda: a TF örülhetett a végén

Kosárlabda: a TF örülhetett a végén

2018. január 14., vasárnap
Kosárlabda: a TF örülhetett a végén

Az utolsó percben veszítette el a Tehetséges Fiatalok BP elleni mérkőzést a Kosársuli.

Utasi Gábor legénysége a második félidőben magához ragadta a kezdeményezést, de a lendületük nem tartott ki a mérkőzés végéig. Döntő volt, hogy a kék-sárgák egyetlen triplát sem tudtak dobni. Felborult a hazai pálya az első percekben, miután a bajnokság egyik legponterősebb kosarasa, Beák két perc alatt 3 triplát szórt. (2-12) Utasi Gábor rögtön időt kért, de ez nem állította helyre a rendet, sőt: Buzás és Debreceni egyre jobban belelendült, ami 8-22-es állást eredményezett. Nem adta fel azonban a Kosársuli, Gajic, Szabó és Molnár pontjaival 20-26-ra zárkóztak fel a kisszünetre – adta hírül az egyesület. Nagy csatát hozott a második periódus első kétharmada, ennek megfelelően nem a sok pontról szólt ez az időszakban. Mehmedovics mester nem hagyta szó nélkül ezt, de sokkal előrébb ezután sem voltak. Ráadásul az utolsó pillanatokból a Vásárhely jött ki jobban, így Vasék megfelezték a hátrányukat a fordulás előtt, amikor 32-35 állt az eredményjelzőn. Összekapta magát a TF a félidőben, Szobiék 48-39-nél jutottak levegőhöz. Ám a kék-sárgák nem hagyták magukat, a sok lepattanót lekapó Bálint, Molnár és Szabó villant néhányszor, ami után utolérték riválisaikat, sőt Gajic két büntetője után fordult a kocka, és a Csongrád megyeiekhez került a vezetés. (54-50)

Pikk-pakk egyenlített a fővárosi alakulat, amit cserével próbáltak ellensúlyozni a hazaiak. Szabó Péter új lendületet adott társainak, akik 60-54-re ismét magukhoz vették az előnyt. A Tehetséges Fiatalok szívósan játszva visszakapaszkodtak, a Hódmezővásárhely viszont nem tudott betalálni, így 2 minutummal a vége előtt Utasi edző hívta tanácskozásra fiait. Ettől függetlenül az utolsó perc előtt 60-60 volt az állás. Az addig 7/1-s mutatóval dobó Kerkai suhintott egy triplát, ami győzelmet jelentett a budapestieknek.

Vásárhelyi Kosársuli – Tehetséges Fiatalok BP 60-63 (20-26, 12-9, 22-15, 6-13)

NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Gelencsér, Vadász és Mintál Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 120 néző. Kosársuli: SZABÓ 19, Bálint 4, Varga 5, Vas 12, Gajic 8. Csere: Molnár 10, Horváth-, Pavlovic 2. Edző: Utasi Gábor TF: KERKAI 15/6, BEÁK 14/12, Buzás 12/6, Szobi 8, DEBRECENI 14. Csere: Csabák -, Adegbite -. Edző: Merim Mehmedivics Utasi Gábor: „Tudtuk, hogy kevés pontos mérkőzés lesz, és nagyon fontos lesz az eredményes támadójáték. Nem emlékszem mikor volt utoljára, hogy nem volt sikeres három pontos kísérletünk hazai pályán. A TF tudatosan lassította a játékot, de még így is nyerhettünk volna.” Fotó: Varga Franciska

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.