Sport

Korán eldőlt a miskolci meccs

Korán eldőlt a miskolci meccs

2018. január 27., szombat
Korán eldőlt a miskolci meccs

Már az első negyedben eldőlt a Kosársuli legutóbbi, miskolci bajnokija. Walke Károly alakulata végig uralta a mérkőzést, és megszerezte 8. győzelmét a szezonban. A Vásárhely február 3-án szombaton a Vasas ellen javíthat a Hódtói Sportcsarnokban.

Nem vette félvállról a meccset az esélyesebb Miskolc. A vásárhelyi nevelésű Szögi rögtön 5 ponttal kezdett, de társai sem maradtak csendben, így 11-2-re húztak el 4 perc után. Itt azonban még nem volt vége a vendégek vesszőfutásának, a borsodiak remeklése és negyed végi 13 pontos vezetése nem sok jóval kecsegtette Utasi Gábor fiait. A helyzet pedig tovább romlott, Vasék nem tudtak mit kezdeni Mátéval, aki rövid idő alatt 14-ig jutott, így 13 perc játék után 39-23 állt az eredményjelzőn. Úgy tűnt tehát, hogy a kék-sárgáknak nem sikerült rendezni Nagykőrösön, az utolsó periódusban szétzilált védekezésüket. Vendégoldalon csak Molnár és Szabó emelkedett ki valamelyest társai közül, míg a másik együttesnél Máté mellé Szögi lépett elő, így a félidőre 20 fölé duzzadt a borsodiak vezetése. 57-34-es állásnál csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e még kozmetikáznia az eredményt a Csongrád megyeieknek, vagy gálázni fognak Drahosék. Szögi folytatta a varázslást, gyorsan begyűjtötte 20. pontját, a Hódmezővásárhely viszont nem igazán tudta tartani a lépést, 70-39-nél pedig inkább már gálameccsre hasonlított az összecsapás, még úgy is, hogy Gajicék 26-ra jöttek fel az utolsó szusszanás előtt.

A zárójátékrész nem tartogatott izgalmakat, Máté és Szögi mellett Béres és Drahos mellett még Lippai is 10 fölé jutott. A vásárhelyieknél csak Molnár, Szabó és Vas volt képes erre, mindez arra volt elég, hogy a végső sípszóig 30-on belül maradjanak. A Kosársulinak tehát ezúttal sem termett túl sok babér idegenben, ami a gárda 11. vereségét eredményezte. MEAFC - Vásárhelyi Kosársuli 104 – 77 (34-21, 23-13, 27-24, 20-19) NBI B csoport, alapszakasz, vezette: Jurák, Szilágyi és Major. Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 150 néző. Miskolc: DRAHOS 19/12, SZÖGI 23/9, MÁTÉ 16/12, Orliczki B. 4, BÉRES 14. Csere: LIPPAI 13, Kopasz 8/3, Orliczki M. 5/3, Szőke 2, Szojka -, Szepesi -. Edző: Walke Károly Kosársuli: SZABÓ 15/3, Bálint 6/3, MOLNÁR 25/6, Vas 13, Gajic 12. Csere: Varga -, Horváth -, Béres 1, Pavlovic 3, Kun 2. Edző: Utasi Gábor Utasi Gábor: “Sajnos az első negyedben eldőlt a találkozó sorsa. Nem tudtunk mit kezdeni ellenfelünk agresszív védekezésével, míg a saját palánkunk alatt rendre lemaradtunk a miskolci játékosunkról. A második félidőben már kiegyenlített volt a játék, de ez kevés volt a felzárkózáshoz.”

Fotó: Varga Franciska

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.