Kultúra

Két új időszaki kiállítással köszönti a Magyar Kultúra Napját a Móra Ferenc Múzeum

Két új időszaki kiállítással köszönti a Magyar Kultúra Napját a Móra Ferenc Múzeum

2018. január 21., vasárnap
Két új időszaki kiállítással köszönti a Magyar Kultúra Napját a Móra Ferenc Múzeum

A Kass Galériában január 22-én nyitják meg a „Kass, Biblia, Szentek” című tárlatot. Január 23-án, kedden délután pedig Dinnyés Ferenc festőművész munkáiból nyílik kiállítás a Fekete házban „Szeged festőpoétája” címmel.

A Kass Galériában és a Fekete házban is új időszaki kiállítással köszöntik a Magyar Kultúra Napját. A Móra Ferenc Múzeum két kiállítóhelyén Kass János és Dinnyés Ferenc munkáiból láthatnak válogatást az érdeklődők. A Kass Galériában Kass, Biblia, Szentek címmel nyílik új tárlat január 22-én 16.30-kor, mely a legendás grafikusművész vallási tematikájú műveit mutatja be. Kass János 1966-ban kezdett el foglalkozni a Bibliával: Madách Imre Mózes című művét illusztrálta. A Jean-Paul Sartre Barjone című drámájához 2008-ban készített, különleges tusrajzok pedig eddig még nem jelentek meg nyomtatásban.

A tollrajztól a rézkarcon, akvarellen át a töviskoszorús porcelán fej-installációig, szinte minden technikával születtek Kass-alkotások bibliai, vallási tematikával. Ezekből válogat a tárlat, melynek különlegessége, hogy a rézkarcokhoz készített ceruzavázlatok az alkotás folyamatába is bepillantást engednek. A Fekete ház szintén egy képzőművészeti kiállítással várja az érdeklődőket: Dinnyés Ferenc festőművész munkásságának egy szeletét ismerhetik meg a látogatók a január 23-án 17 órakor megnyíló tárlaton. Az alkotó 1919-től dolgozott Szegeden, 1956-ban nyílt kiállítása a Móra-múzeumban. A jelenlegi tárlat a múzeum Dinnyés-gyűjteményéből válogat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.