Hírzóna

Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba

Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba

2018. január 14., vasárnap
Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba

Várják a jelentkezéseket a helyi választási bizottságok az április 8-ai országgyűlési választás szavazatszámláló bizottságaiba.

A választás során kiemelkedő szerepük van a szavazatszámláló bizottságoknak: feladatuk a szavazás lebonyolítása, a választás tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és - ha szükséges - a választás törvényes rendjének helyreállítása. A szavazatszámláló bizottság állapítja meg a választás szavazóköri eredményét is.

Az áprilisi voksoláson mintegy 11 ezer szavazatszámláló bizottság működik majd.

A szavazatszámláló bizottságok legalább öttagúak, a testületek három tagját - és a póttagokat - a képviselő-testület választja meg a helyi választási iroda javaslatára, legkésőbb március 19-én 16 óráig. A helyi választási irodák vezetői (a jegyzők) várják a választókerületben élő választópolgárok jelentkezését a szavazatszámláló bizottságokba. Fontos előírás, hogy csak az adott országgyűlési egyéni választókerületben lakcímmel és választójogosultsággal rendelkező lakosok lehetnek a választási bizottság választott tagjai. Arról, hogy hol várnak még jelentkezőket szavazatszámláló bizottsági tagnak a települések polgármesteri hivatalában lehet tájékozódni. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.