Közélet

Ismét megrendezik a hagyománnyá vált Árvízi Emléknapot

Ismét megrendezik a hagyománnyá vált Árvízi Emléknapot

2018. január 19., péntek
Ismét megrendezik a hagyománnyá vált Árvízi Emléknapot

A kicsiket és nagyokat változatos programokkal várják.

A március 3-án változatos elfoglaltságokat kínálnak a szervezők minden korosztálynak a Dóm téren és környékén: a kicsiket mesemondás, kézműves foglalkozások, Teddy Maci Kórház és bűvészek várják, míg a nagyobbaknak már lehetőségük lesz kipróbálni az íjászatot, a fafaragást, vagy akár a kovácsolást is. Az Árvízi Emléknap kiváló alkalom arra, hogy a különböző életkorú cserkészek, vagy nem cserkészek ismerhessék meg egymást: ebben segít a játéksátor, mely egész nap lelkesen várja a látogatókat, illetve a délutáni közös stratégiai játék, melyben az érdeklődők csapatokban mérhetik össze erejüket. A csoportban való együttműködés fejlesztésére egy másik lehetőséget nyújt a főzőverseny. A látványos tudományok program keretén belül érdekesebbnél érdekesebb kísérletek bemutatására kerül majd sor, melyeket bárki megtekinthet. A nap zárásaképp pedig közös tábortűz teszi emlékezetessé, felejthetetlenné az idei Árvízi Emléknapot.

Ebben az évben ezeket a sokszínű programokat még egy közös pont fogja összekötni: a már 170 éve történt 1848-1849-es forradalom és szabadságharc. A korszak, az események felelevenítése, az erre való emlékezés minden program szerves részét fogja képezni. A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban néhány program regisztrációköteles. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Bővebb információért látogasson ITT talál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.