Politika

így hat a Stop Soros törvénytervezet hatása a szegediek életére

így hat a Stop Soros törvénytervezet hatása a szegediek életére

2018. január 21., vasárnap
így hat a Stop Soros törvénytervezet hatása a szegediek életére

Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja és Mihálik Edvin, a Momentum szegedi országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztatót tartott vasárnap délután a szegedi pályaudvarnál.

A vasútállomás a szerb határtól nagyjából 7 és fél kilométerre található. Azaz a vasútállomás és Szeged területének egy jelentős része beleesik abba a kormány által kijelölt 8 kilóméteres sávba, melyből a Stop Soros törvénycsomag értelmében a kormány kitilhatja a civileket támogató állampolgárokat – áll sajtóközleményükben. Ez az idegenrendészeti távoltartás a csomag legfelháborítóbb intézkedése. A vasútállomáson kívül még ebben a sávban található például az alsóvárosi templom, az alsóvárosi temető, az újszegedi füvészkert, valamint Tiszasziget, Újszentiván, Deszk és Domaszék is. Mihálik Edvin a pályaudvarnál kijelentette: a törvénycsomag zavaros megfogalmazása miatt nem tudni pontosan, hogy a törvénynek milyen hatása lesz a szegediek életére, azonban az, hogy a határsáv gondolata és emberek kitiltása saját szülővárosukból felmerülhet, önmagában felháborító. Az előző rendszert idéző határsáv ötletének felelevenítése helyett itt az ideje befejezni a rendszerváltást, és értelmetlen törvénycsomagok helyett az ország problémáinak megoldására koncentrálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.