Szórakozás

Idén farsangi hangulatban leshetjük a medvéket!

Idén farsangi hangulatban leshetjük a medvéket!

2018. január 19., péntek
Idén farsangi hangulatban leshetjük a medvéket!

Vidám állatkerti felvonulásra készül a Szegedi Vadaspark farsangkor.

Egyik nap beborul, s hull a hó, másik nap kiderül az ég és elolvad a fehér lepel, majd hirtelen hideg lesz megint, de egy hét múlva már mintha megint tavaszodna. Ilyen az idei telünk, így nagyon is aktuális, még ha népi hiedelemről, s hozzá kapcsolódó népszokásról is van szó, a február 2-i medveles. Ez bár nem hivatalos, de időjóslás arról, hogy jön-e már hamarosan a tavasz, vagy még jócskán várni kell rá.

Igaz, hazánkban ritka jelenség, ha felbukkan a szabadban egy-egy szőröstalpú, így nehéz a természetben megfigyelni viselkedését, de a szegediek szerencsések, mert az állatkertben élnek barnamacik, akiktől február 2-án, a délelőtti órákban, a Medveles a Vadasparkban című programunkon nyilvánosan kérnek véleményt az időjárás jövőbeni alakulásáról. Hiszen hogy is szól a mondás?

Ha kijön e napon a medve a barlangjából, téli búvóhelyéről és meglátja a napsütésben az árnyékát, hirtelen vissza is bújik, mert akkor még sokára jön el a tavasz. De ha kinn marad, akkor hamarosan itt lesz a kikelet.

E napon szívesen látnak minden érdeklődőt a Szegedi Vadasparkban, különösen óvodás és iskolás csoportokat. S mivel ekkor még alaposan benne vagyunk a farsangi szezonban, örülnének, ha az e nap délelőttjén érkezők, (állati) farsangi jelmezt öltve, részt vennének vidám állatkerti felvonuláson is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.