Közélet

Folytatni kell az állatvédelmi képzéseket Szegeden!

Folytatni kell az állatvédelmi képzéseket Szegeden!

2018. január 28., vasárnap
Folytatni kell az állatvédelmi képzéseket Szegeden!

Ez volt az egyik legfontosabb tanulsága a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete első szegedi állatvédelmi képzésének. Az egész napos program megmozgatta az állatbarátokat, állatvédőket, összesen 61 érdeklődő jött el meghallgatni a felelős állatvédelem különböző témáiban megtartott szakmai előadásokat.

A mostani visszajelzéseket is felhasználva – a következő hónapokban alaposabban felmérikk az igényeket, hogy olyan állatvédelmi programokat szervezhessenk a jövőben is, amelyek egyszerre szolgálhatják a környezettudatos szemléletformálás, az utánpótlás-képzés, és a felelős állatvédelmi munka ügyét– a egyesület sajtóközleményében. A szegedi Senior Centerben szombaton összesen öt szakmai előadást hallhattak az érdeklődők. Deim Zoltán állatorvos, igazságügyi szakértő egyebek mellett azt emelte ki, hogy csökkenőben van Csongrád megyében az állatkínzások száma, és az állatvédelemben nagy szerepe van a civileknek, és nemcsak a mindennapokban, hanem a jogszabályi környezet fejlődésében is.

Tímár Endre állatorvos kiemelte, még mindig gyakoriak a mérgezéses esetek, és hangsúlyozta, hogy ilyenkor döntő nemcsak a gyors orvosi segítség, hanem a civilek felkészültsége is, vagyis, ilyen esetekben az azonnali hánytatás, a folyadékpótlás, aktív szén használata életmentő lehet. A III. Csongrád megyei Állatvédelmi Konferenciát a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete szervezésében, a Magyar Állatvédők Országos Szervezete támogatta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.