Hírzóna

Februárra várható ítélet a lökdösődő biztonsági ügyében

Februárra várható ítélet a lökdösődő biztonsági ügyében

2018. január 9., kedd
Februárra várható ítélet a lökdösődő biztonsági ügyében

Szabó Bálint állít, az önkormányzat munkatársa tagad. Az ügy végére ma sem került pont a Szegedi Törvényszéken.

H. Tibor, a Szegedi Közterület - felügyelet biztonsági vezetője ellen indult eljárás a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetőjének feljelentése nyomán, mely szerint 2017 tavaszán a Szegedi Közgyűlésen tettleg bántalmazta Szabó Bálint ügyvezetőt, akinek az elmondása szerint H. Tibor többször meglökte, egész testével nekiment, majd a kezében lévő petíciót kilökte, végezetül pedig arcon ütötte őt tenyerével. A tárgyaláson a vádlott tagadta, hogy arcon ütötte volna az ügyvezetőt. Szabó Bálint magánvádló bizonyítékként indítványozta a helyszínen készült sajtóorgánumok kamerafelvételének megtekintését, melyet a bíróság lejátszott a bizonyítási eljárás során. A felvételek megtekintése után indítványozta további tanúk meghallgatását, illetve további felvételek lejátszását, mellyel bizonyíthatja állítását. A bíróság a magánvádló által előterjesztett megtekintésére irányuló indítványát és tanúk kihallgatását elutasította. Mint azt korábban megírtuk,

súlyos balhéval köszöntött be a tavalyi tavasz a Szegedi Közgyűlésen,

ahol Botka László nem volt hajlandó átvenni a károsultak petícióit a

Szeviép-botrány kapcsán.

A márciusi közgyűlésen Szabó Bálint a karzatról kérte a polgármestert a petíció átvételére, miközben biztonságiak vették körül. A károsultakat képviselő jogászt végül a rendőrök bilincsben vitték el. Az ügyben a következő tárgyalást február 5-én tartják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.