Hírzóna

Elindult a babacsomagprogram!

Elindult a babacsomagprogram!

2018. január 31., szerda
Elindult a babacsomagprogram!

A babacsomagot a gyermekjóléti szolgálatok segítségével mintegy 26 ezer hátrányos helyzetben élő édesanya kapja meg 2020-ig évente egyszer.

Elindult a 2 milliárd 121 millió forint összértékű, elsősorban a hátrányos helyzetű édesanyákat és családjukat segítő babacsomagprogram - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Ófehértón szerdán. Czibere Károly elmondta: a háromévesnél fiatalabb gyerekeket, szüleiket és a várandós édesanyákat segítő kezdeményezést a tavaly júniusban kezdődött, 18 milliárd forint összértékű élelmiszerosztási programhoz kapcsolódva indították el. A tartós fogyasztási cikkeket tartalmazó, húszezer forint értékű csomagban a legkisebbek ellátásához szükséges eszközök vannak, így például digitális hőmérő, kifogó, pelenka, orrszívó, törlőkendő és takaró - ismertette. A babacsomagot a gyermekjóléti szolgálatok segítségével mintegy 26 ezer hátrányos helyzetben élő édesanya kapja meg 2020-ig évente egyszer - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.