Írjon nekünk

Sport

Kézilabda Eb: három szegedivel a tizenkettő közé

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kvaloadam.jpg

Megjelent:

Három szegedivel a keretben a legjobb tizenkét csapat közé szeretne jutni a magyar férfi kézilabda válogatott a ma kezdődő Európa-bajnokságon. A határközeli Varasdon játszó magyar csapat este fél 9-kor az olimpiai bajnok dánok ellen lép pályára először- minden bizonnyal sokan indulnak útnak szurkolni a fiúknak.

A MOL Pick Szeged igen gyászos hangulatú őszt produkált, így sokan féltették a szegedi válogatottakat, hogy milyen hangulatban és formában érkeznek majd a kontinenstornára készülő válogatotthoz.

Balogh Zsolt, Bánhidi Bence és Bodó Richárd élte túl az összes keretszűkítést, ők ott lesznek a pályán Varasdon és az Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány taktikáját nézve nem is epizód szereplők lesznek.

A magyar válogatott a svédek ellen két felkészülési mérkőzésen gyakorolt az Eb előtt. Az ott látott játék alapján kijelenthető, hogy minhárom szegedi fiú főszerepet játszik a megfiatalított csapatban.

„Szegeden minden mozdulatunkat pontosan megtervezik, a válogatottban az alapjátékon túl az irányítókra bízza a szövetségi kapitány a döntéseket. Azt szeretné a kapitány, ha mindenki egyénileg tenné hozzá amit tud.”- árnyalta a szegedi és a válogatott közti különbséget Bodó Richárd, a MOL Pick Szeged átlövője. „Nehéz volt az utolsó két hónap Szegeden, de nagyon sokat segített, hogy az ünnepeket a családdal tölthettem. Kicsit ki tudtam kapcsolni, így jöhettem a válogatottba. Itt nagyon jó hangulat volt végig az edzőtábor alatt, becsülettel felkészültünk a meccsekre és már nagyon várjuk a kezdést.”- tette hozzá.

Zubai Szabolcs visszavonulásával szinte egyértelmű volt, hogy Bánhidi Bence lesz az elsőszámú beállós. A szegediek „óriása” támadásban és védekezésben is fontos szerepet játszik, ráadásul a válogatott taktikáját nézve lényegesen több mozgással teszi mindezt, mint Szegeden. A formáját látva nem okozhat neki gondot igaz ez erőnlétileg is többet követel majd tőle, így szinte biztosan nem kell álomba ringatni a meccsek után.

Balogh Zsolt szerepe sem egyszerű. Az ő posztjáról Nagy László mondta vissza a válogatott szereplést, így neki kell pótolnia a világklasszist. Ezen a poszton játszik Ancsin Gábor, aki klubcsapatában, Veszprémben nem kapott komoly szerepet ősszel Ljubomir Vranjestől, illetve a fiatal, szegedi születésű, a német Lemgoban edződő Bartók Donát is. Az ő játéka egyre érettebb, de egy ilyen válogatott tornán még nem várható el, hogy vezére legyen a csapatnak. A jobbátlövő az a poszt, ahol rögtön meglátszik, ha „lyukas” a csapat. Balogh Zsoltra a támadás mellett védekezésben is komoly feladat várhat, csakúgy mint a Pick Szegedben. Kérdés, hogy az őszi szezonban láthatóan formáját veszítő és lelkileg is megtört játékos hogyan tudta magát felépíteni januárra.

Ha sikerült neki, akkor a válogatott vezére lehet, ami már csak azért is fontos, mert az Eb után alig két héttel a szegediek BL meccset játszanak és ott elengedhetetlenül fontos egy „régi” Balogh Zsolt a pályán.

Ha csak a papírformát nézzük, a magyar válogatott a csoport harmadik helyére pályázhat, Dánia és Spanyolország mögött. A szombati első meccsen az olimpiai bajnoki címvédő dánok ellen kezdenek majd a fiúk (Tv: 20:00 M4Sport), aki pedig rögtön temetné a mieinket és legyintene, az ne feledje: alig egy éve a világbajnokságon sikerült elkapni Landinékat. Az azóta megfiatalított válogatott esélye pont a fiatalságában rejlik, mert teher nem lehet a vállukon. Ugyanez igaz a spanyolok elleni meccsre is- azaz ha nincs bravúr, akkor sem történik tragédia, mert majd jönnek a csehek és ott továbbjutunk. A várakozás jogos, de óvatosság nem árt: 2010-ben éppen a csehek ütöttek el bennünket a továbbjutástól egy hasonló szituációban az Eb-n. Most viszont nem lehet hibázni, mert a szövetség a legjobb 12 közé kerülést tűzte ki a válogatottnak, így legalább azt a meccset hoznia kell a válogatottnak, hogy ezt teljesítsék.

Hogy utána mi lesz, arról kár egyelőre beszélni. El kell oda jutni és ott aztán végképp teher nélkül folytathatja majd a fiatal magyar válogatott- ez pedig akár még jól is elsülhet.

(A SzegedMA.hu kiemelten foglalkozik a kézilabda Európa-bajnoksággal, kövesse velünk az év első fontos, szegedi vonatkozású sporteseményét.)

Fotók: MTI

Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Újabb arcpirító vereség- Magyarország-Kazahsztán 2-3

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kvaloadam.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vereséggel debütált Georges Leekens szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kispadján, mivel csapata pénteken 3-2-re kikapott a több mint másfél éve nyeretlen Kazahsztántól a Groupama Arénában. Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Kosárlabda: Bravúr kell a javításhoz

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kvaloadam.jpg

Megjelent:

A szerdai Kaposvár elleni vereséget követően ismét nehéz feladat vár Andjelko Mandics csapatára, ugyanis szombaton a bajnokesélyes Falco-Vulcano Energia KC Szombathely érkezik az újszegedi sportcsarnokba. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Szeged kajak-kenu-világbajnokságot rendezhet 2022-ben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/kvaloadam.jpg

Megjelent:

Szerző:

Jövőre pedig gyorsasági vb házigazdája lesz.

Tovább olvasom

Aktuál