Hírzóna

Botka migránspárti barátja nagyon nincs képben - Szijjártó szerint!

Botka migránspárti barátja nagyon nincs képben - Szijjártó szerint!

2018. január 5., péntek
Botka migránspárti barátja nagyon nincs képben - Szijjártó szerint!

Veszélyes logikát követ Orbán Viktor magyar miniszterelnök a menekültpolitikában - mondta Martin Schulz, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke egy pénteki lapinterjúban. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter erre úgy reagált: alapvető tényekkel sincs tisztában az SPD elnöke.

Martin Schulz a Bild című német lapnak elmondta, hogy Magyarország és Lengyelország, "újabban talán Ausztria támogatásával" úgy tesznek, mintha a menekültek ügye csak a németekre tartozna, ami elfogadhatatlan.

Megengedhetetlen, hogy miközben néhány európai uniós tagállam, mint Németország nagy erőfeszítéseket tesz, mások egyetlen menekültet sem hajlandóak befogadni

- mondta az SPD elnöke. Hozzátette, hogy a magyar kormányfő "megtorpedózza a menekültek elosztását", országának "csupán 1920 menekültet kellene befogadnia", de őt "nem érdekli az EU-s jog".

Szijjártó Péter azonnal reagált az interjúra

"Martin Schulz az alapvető tényekkel sincs tisztában. Pozíciója ugyanakkor kényelmes, hiszen egy olyan ország polgára, amely élvezi annak előnyeit, hogy Magyarország komoly erőfeszítésekkel, az európai jognak érvényt szerezve védi a schengeni övezet külső határát. Martin Schulz tehát a valamennyi német polgárt is védő Magyarországot gáncsolja hátulról folyamatosan" - jelentette ki a miniszter. Hozzátette: az Európai Unió és a schengeni övezet külső határának megvédésére Magyarország mindezidáig egymilliárd eurót költött. Magyarország minden menekültet befogad a nemzetközi jog előírásai alapján, de határozottan elutasítja a gazdasági célból érkezők és illegális bevándorlók befogadását.

"Ugyanakkor azt is leszögezzük, hogy a közép-európai országok, köztük hazánk is visszautasítja Martin Schulz birodalomépítési terveit, és továbbra is a kiáll az erős, szabad európai nemzetekre épülő erős Európai Unió mellett" -

fogalmazott Szijjártó Péter.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.