Szórakozás

Belekbe töltött finomságokkal versenyeztek Szőregen

Belekbe töltött finomságokkal versenyeztek Szőregen

2018. január 27., szombat
Belekbe töltött finomságokkal versenyeztek Szőregen

Szőregen ma délelőtt a kolbásztöltés mesterei mérték össze tudásukat.

A rendezvény csalogató illatait már a Tömörkény István Művelődési Házon kívül is messziről érezni, az épület udvarán sütögetőknek köszönhetően. 9 csapat mérte össze a húskészítés eme módjában szerzett tudományát. A szorgos kezek, az egészen fiataloktól az aggastyánokig megállás nélkül azért fáradoztak, hogy a finomságokból a lehető legtöbb készüljön. Természetesen az elkészült kolbászokból, minimális adományért cserébe kóstolni is lehetett. A délelőtti böllérvetélkedő nyertesei közül a harmadik helyezett a Szőregi Rezegők néptánccsoport csapata lett, a második a Bélpoklosok Illés József csapata, az első helyezést pedig a Sárkányhajósok nevű csapat vitte el. A nyerteseknél a csapatmunkában volt az erő, mert ahogyan ők is fogalmaztak –

Ez a sárkányhajónak is a lényege

. – A fizikai részben a fiatal súlyemelő, fűszermérésben az anyuka, pálinkakóstolásban pedig egy másik fiatal próbálta ki magát, igaz nem akkora sikerrel, mint a többiek, mert háromból csak egyet ismert fel.

Nekik még adományoztunk is, hogy belekóstolhassunk egy ízletes rumos kolbászba, amit úgy illik meginni, hogy először mustár nélkül harapunk bele. A játékos vetélkedőn volt bor és pálinkafelismerés, lufifújás és disznófej kiemelés, jelentsen ez utóbbi bármit is.

Végül magán a kolbászversenyen a rendezvény fő nyerteseiként, kora délután fél 1-kor derült ki, hogy kik kapták a díjakat. Harmadik helyezett: Bélpoklosok Második helyezett: Éhes emberek csapata Első helyezett: A Szőregi Nyugdíjas Egyesület A nyertesektől megszólaló idősebb hölgy a titkaikat is elárulta nekünk, amiknek köszönhetően nyerhettek. Ezek pedig nem mások, mint a korral szerzett tapasztalat és az egyszerűség, mert az ő disznóhúsos kolbászuk csak sóval, köménnyel és őrölt borssal volt fűszerezve.

Az egész rendezvénynek végeredményében, ahogy az a zsűri elnöke is megjegyezte, mégis inkább azok mondhatók az abszolút nyerteseknek, akik ezeket mind megkóstolhatták, mert ritkán lehet ilyen finom dolgokból ekkora választékot kapni.

További fotók:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.