Politika

Teljesült a térségben élők álma – Átadták az 55-ös út újabb megújult szakaszát

Teljesült a térségben élők álma – Átadták az 55-ös út újabb megújult szakaszát

2018. január 30., kedd
Teljesült a térségben élők álma – Átadták az 55-ös út újabb megújult szakaszát

A Mórahalom elkerülő és a megyehatár közötti szakasz megerősítésével teljes és egységes főút jött létre 100 km hosszan, Szeged és Baja között, valamint összeér a két város közötti kerékpárút is. A 15,7 kilométer hosszú szakasz 6 milliárd forintból újult meg.

B. Nagy László, a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében elmondta, a 15,7 kilométeres szakasz átadásával befejeződött az a régen várt felújítás, ami a déli országrész két nagyvárosát, Szegedet és Baját köti össze. – Ezentúl a bicikliút kiépítése hozzájárul ahhoz, hogy ne csak az autósok, hanem a környéki tanyákon élő közösségek is biztonságosabban elérhessék úti céljaikat.

A fejlesztés várhatóan javítani fogja a befektetési hajlandóságot a térségben, ez is az itt élők helyben maradását és boldogulását is szolgálhatja

– tette hozzá. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja hangsúlyozta, a Csongrád megyei kormányhivatal az elmúlt évben 4,5 milliárd forintot költött infrastrukturális beruházásokra.– Célunk az ügyfeleink elégedettsége. Bízunk benne, a megépülő utak nem csak összekötik a településeket, hanem kapcsolatot is építenek az emberek között, ez a fejlesztés is ezt szolgálja – emelte ki. Juhász Zoltán, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgató-helyettese hozzátette, a beruházás keretében összesen 68822 m3 földet mozgattak meg, 18348 m3 aszfaltot építettek be, és a szakaszon 164 jelzőtábla került ki. A területen több, mint 1500 fát telepítettek, és 15 buszmegálló burkolatát korszerűsítették.

Az útszakaszon 11,5 tonnás burkolatmegerősítés és szélesítés történt. A korábbi kedvezőtlen útvezetés javításaként ívkorrekciókat hajtottak végre, hogy megszűnjenek az eddigi sebességkorlátozások. Sőt, a projekt keretében 3 db szintbeni, balra kanyarodó sávval ellátott csomópont épült át az ásotthalmi, az öttömösi elágazásnál és az ásotthalmi benzinkútnál, valamint megtörtént a Gátsori csatorna átereszének rekonstrukciója is. A beruházás a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában hazai és uniós forrásból valósult meg. A kivitelezést a DUNA ASZFALT Kt. végezte nettó 6 milliárd forint értékben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.