Közélet

A tavalyinál kedvezőbb növekedési kilátásokkal kezdi az évet a magyar gazdaság

A tavalyinál kedvezőbb növekedési kilátásokkal kezdi az évet a magyar gazdaság

2018. január 2., kedd
A tavalyinál kedvezőbb növekedési kilátásokkal kezdi az évet a magyar gazdaság

A tavalyinál jobb helyzetben, kedvezőbb növekedési kilátásokkal kezdi az idei évet a magyar gazdaság a nemzetgazdasági miniszter szerint, Varga Mihály az előzetes adatok alapján arra számít, hogy 2017-ben a gazdaság éves növekedési üteme 4,1 százalékos volt, idén pedig 4,3 százalékos lehet – tájékoztatták az MTI-t.

A miniszter a tavalyi növekedés egyik legfontosabb hajtóerejének a beruházások több mint 20 százalékos bővülését nevezte, ebben jelentős szerepe volt a lakásépítési programnak, amelyet 2015 végén fogadott el a kormány - mondta.

Eddig 63 500 igénylést fogadtak be a pénzintézetek, és 177 milliárd forintot helyeztek ki a lakásépítési program keretében

- emelte ki. Varga Mihály felidézte, hogy a fogyasztás több mint 5 százalékkal nőtt tavaly. A nemzetgazdasági miniszter arra számít, hogy ez a növekedési ütem 2018-ben is megmarad. Az infláció mértéke 3 százalék körül alakul idén, továbbra is mérsékelt lesz az árdrágulás üteme - hangsúlyozta. A miniszter kiemelte azt is, hogy a gazdasági növekedéshez a turizmus is jelentős mértékben hozzájárult tavaly.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.