Gazdaság

A magyarok fele már csomagolna is, ha nyerne 1 milliárdot

A magyarok fele már csomagolna is, ha nyerne 1 milliárdot

2018. január 27., szombat
A magyarok fele már csomagolna is, ha nyerne 1 milliárdot

Széles a skála, ki mit kezdene a mesebeli összeggel.

Az Otthontérkép Csoport legfrissebb, közel kétezer főt felölelő online kutatásában azt a kérdést tette fel, hogy lakhatási szempontból mihez kezdenének, ha nyernének 1 milliárd forintot. A válaszadók 42,4% véli úgy, hogy mindenképpen elköltözne jelenlegi otthonából, ha hirtelen ekkora összeggel gyarapodna a családi kasszája. 36,7% valószínűnek tartja, hogy idővel új ingatlan után nézne, de nem ez lenne az első, amire költene, míg 20,9% egyáltalán nem költözne. A kérdőív kitöltésében részt vállalók 16,3%-a mindenképpen külföldön vásárolna új otthont, 66,3% a törzshelyét itthon megtartaná, de nem zárkózna el attól, hogy például egy nyaralót vásároljon az ország határain kívül. Mindössze 17,4% szeretne mindenképpen itthon ingatlant vásárolni.

Értelemszerűen Ausztria a legnépszerűbb, feltehetően annak közelsége miatt, de népszerű a mediterrán térség is, úgymint Olaszország és Spanyolország. Sokak kedvence még Svájc, a Skandináv országok, Anglia és az USA is. A többiek inkább tengerpartra, egy erdei házra, saját farmra, esetleg saját szigetre költöznének. Azok a válaszadók, akik inkább az ország határain belül maradnának nagyrészt Budapestet (30%), az agglomerációt (13%) és a Balaton környékét (29%) részesítenék előnyben. 8% vágyna a hegyekbe, ugyanennyien az osztrák határ mellé, 7% pedig valamely más vidéki településre. E válaszadók 40,8%-a egy nagyvárosba szeretne költözni, 38,2% pedig kisebb városba vagy faluba. A külföldre vágyókhoz képest ebben az esetben jóval magasabb (13,7%) azok aránya, akik saját tanyára, birtokra vágynának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.