Hírzóna

25 kg mariskával bukott le

25 kg mariskával bukott le

2018. január 4., csütörtök
25 kg mariskával bukott le

Vádat emeltek azzal az albán férfival szemben, aki tavaly májusában 25 kg marihuanát próbált meg Magyarországra csempészni.

A vádirat szerint a vádlott tavaly év elején ismerkedett meg Albániában egy férfival, akitől pénzt kért. Tartozását nem tudta megadni, ezért elvállalta, hogy mintegy 800 euró fejében gépkocsival kábítószert szállít Albániából Németországba – áll a Csongrád Megyei Főügyészség sajtóközleményében. Ennek érdekében egy barátja autóját kérte kölcsön és azt odaadta a megbízóinak, akik elrejtették a gépkocsiban a kábítószert. Ezt követően rábeszélte barátját, a gépkocsi tulajdonosát, hogy menjenek el együtt Németországba szórakozni, de az utazás valódi célját nem árulta el neki. Fentieknek megfelelően 2017. május 2. napján érkeztek Szerbia irányából a Röszke autópálya határátkelőhelyre úgy, hogy a gépkocsit a vádlott barátja vezette, míg a vádlott utasként tartózkodott benne. A beléptetéskor elrendelt tételes vámvizsgálat során a csomagtartóban elhelyezett bőröndökből, valamint az autó hátsó futóműveinek zárt üreges részéből lefoglalásra került 33 csomag, mindösszesen 25 kg tömegű kábítószergyanús anyag. A vizsgálatok megállapították, hogy a becsempészni szándékozott növényi törmelék kannabiszt tartalmaz, amely kábítószernek minősül. A vádlott által becsempészni szándékozott marihuana tiszta hatóanyagtartalma meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, annak több mint kétszerese. Az ügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.