Szórakozás

Ünnepi receptötlet: kemencés töltött káposzta

Ünnepi receptötlet: kemencés töltött káposzta

2017. december 25., hétfő
Ünnepi receptötlet: kemencés töltött káposzta

Szeretné valami különlegességgel meglepni vendégeit az év végén? A SZEGEDma.hu Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, a Fehértói Halászcsárda és Panzió tulajdonosának receptjét ajánlja olvasói figyelmébe az ünnepi időszakban.

Egy tálba beletesszük a darált sertéshúst, ételízesítővel, sóval, borssal, szegedi paprikával ízesítjük. Rizst vagy árpagyöngyöt adunk hozzá, majd az egészet összedolgozzuk. Az edénybe, amelyben a töltött káposztát főzni fogjuk, apró káposztát teszünk. A leveles káposztákról a torzsát levágjuk. A levelekbe betöltjük a tölteléket, és becsomagoljuk, de ne túl szorosra, mert a rizs és az árpagyöngy is megdagad főzés közben. Ezután minden gombócot az edénybe pakolunk. Ha marad ki töltelék, húsgombócokat formálunk belőle és a becsomagolt gombócok közé tesszük. Apró káposztával befedjük, vízzel felengedjük, lefedjük és betesszük a kemencébe, ahol 3-4 órán át főni hagyjuk. Az idő leteltével kivesszük a kemencéből, és tálalhatjuk, ízlés szerint tejföllel. Jó étvágyat kívánunk! Forrás: fehertoihalaszcsarda.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.