Hírzóna

Történelmi ismereteiket bővítették az Emlékpontban

Történelmi ismereteiket bővítették az Emlékpontban

2017. december 21., csütörtök
Történelmi ismereteiket bővítették az Emlékpontban

A szentesi Horváth Mihály Gimnáziumból érkezett tizenegyedikes és tizenkettedikes diákok csoportja kereste fel kedden a hódmezővásárhelyi Emlékpontot.

A csoportot vezető Pálinkó György, a gimnázium történelemtanára elmondta: a tizenegyedikes osztályhoz csatlakoztak azok a végzős gimnazisták, akik emelt szinten tervezik teljesíteni az érettségi vizsgát történelemből.

A szaktanár elmondta: adventi meglepetésként kapta jutalmul az osztály a vásárhelyi látogatást és mivel ilyen tematikával létrehozott múzeum csak a fővárosban található, így jó lehetőség, hogy a szomszéd település közgyűjteményében tanulmányozzák az 1945 és 1990 közötti időszakot. Pálinkó György kiemelte: a kiállítás sokoldalúan közöl információt a látogatókkal, így a diákok nemcsak a tárgyak megtekintésével juthatnak élményekhez, hanem dokumentumfilmek és animációk is vonzzák a figyelmüket, valamint az érintőképernyők segítségével maguk is válogathatnak a kort bemutató dokumentumok között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.