Politika

Súlyos válságban van az MSZP?

Súlyos válságban van az MSZP?

2017. december 10., vasárnap
Súlyos válságban van az MSZP?

Galló Béla politológus szerint az MSZP súlyos válságban van a személyiségeket tekintve is, ezért kényszerül arra, hogy egy másik párttól próbáljon miniszterelnök-jelöltet "kölcsönözni".

Az elemző az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke lehet az MSZP miniszterelnök-jelöltje is – írja az MTI. A politológus rámutatott, az MSZP-nél már korábban is előfordult, hogy nem tudtak a párton belülről miniszterelnök-jelöltet állítani, ám jelentős különbség a korábbi és a jelenlegi keresés között, hogy most "nagyon elnyújtott a folyamat". Galló Béla szerint még nem biztos, hogy Karácsony Gergely lesz az utolsó jelölt a posztra; emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban felmerült Balázs Péter volt külügyminiszter és uniós biztos neve is. Az MSZP szombati budapesti programbemutató nagygyűlésén elhangzottakkal kapcsolatban Galló Béla hangsúlyozta, a program szükséges, de nem elégséges feltétele a párt elfogadható választási szereplésének. Úgy fogalmazott, a szocialisták által szorgalmazott összefogás magában rejti, hogy össze akarnak fogni "saját problémájukkal", Gyurcsány Ferenccel is, akinek személye a politológus szerint hitelteleníti a baloldali fordulatot.

kép forrása: hirado.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.