Közélet

Meglepetés LEGO-kal viziteltek a szegedi bohócdoktorok a gyermekklinikán

Meglepetés LEGO-kal viziteltek a szegedi bohócdoktorok a gyermekklinikán

2017. december 22., péntek
Meglepetés LEGO-kal viziteltek a szegedi bohócdoktorok a gyermekklinikán

A Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány Bohócdoktor Szolgálata egész évben segíti a kórházi gyógyító munkát. Ezúttal karácsony előtt látogattak el a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai Osztályára, hogy azoknak a gyerekeknek vigyenek ajándékot, akiknek a kórtermekben kell, hogy töltsék az ünnepeket.

A Mosolykommandó Alapítvány önkéntesei, Szemenyei Dorka, és Kónya Eszter, az alapítvány önkéntesei már évek óta járják a gyermekkórházakat, hogy beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a sokszor állandó fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsák élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé. Ezúttal karácsonyi meglepetéssel készültek azoknak a gyerekeknek, akik a betegségük miatt a kórtermekben kell hogy töltsék a szentestét. - Egy szegedi fiatalembernek köszönhetően két tucat vadonatúj LEGO játékot kaptunk, akinek kifejezett kérése volt, hogy a játékok kórházban fekvő kisbetegek kezébe kerüljenek. Örömmel tettünk eleget ennek a kérésnek, és a mai napon önkénteseinkkel eljuttattuk a játékokat az osztályra.- mondta el Pataki-Fődi Brigitta a Mosolykommandó Alapítvány Bohócdoktorainak az elnöke. – Természetesen azokra is gondoltunk, akiket hazaengedtek néhány napra, de a két ünnep között vissza kell, hogy jöjjenek kezelésre – nekik az osztályos nővérek fogják átadni a LEGO-játékokat, amelyekre egy kis kártyát ragasztottunk az ajándékozottak nevével. Az év többi részében heti szintű bohócdoktori vizitekkel próbálunk segíteni, de karácsonykor az ajándékozás a legfontosabb, és a gyerekek csillogó szeme, és mosolya. Ezért hoztuk létre alapítványunkat, és ezért dolgozunk minden áldott nap, hogy ezeket az élményeket a gyerekekkel együtt mi is megéljük ilyenkor. Az alapítvány ezúton is szeretné megköszönni a támogatóiknak az egész évben nyújtott segítséget. Jövőre 1%-ot is tudnak már fogadni, és szívesen fogadják az adózók ilyen formában nyújtott támogatását is. Fényképes beszámolók a vizitekről a hivatalos oldalaik egyikén: a

www.bohocdoktor.hu

, vagy a

www.facebook.com/mosolydoktorok

oldalakon érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.