Hírzóna

Már Botka idejében is "F@szozós Gergelyben" látta a jövő kormányfőjét az MSZP vezetése

Már Botka idejében is "F@szozós Gergelyben" látta a jövő kormányfőjét az MSZP vezetése

2017. december 14., csütörtök
Már Botka idejében is "F@szozós Gergelyben" látta a jövő kormányfőjét az MSZP vezetése
Kell a közös lista, a harmadik helyen Gyurcsány Ferenccel - mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely, akiről kiderült, már Botka uralkodása alatt is kapott miniszterelnöki felkérést az MSZP-től.

A Heti Válasznak nyilatkozott Karácsony Gergely, a beszélgetésnek Szegedet érintő része is volt.Karácsony ugyanis azt mondta, hogy

még Botka László idején megkeresték őt az MSZP-ből, hogy legyen a miniszterelnök-jelöltjük.

Neveket nem mondott.

A vadonatúj szocialista miniszterelnökjelölt szerint Botka László abban hibázott, hogy túl sok frontot nyitott, és a Gyurcsánnyal szembeni értelmetlen és nyerhetetlen volt.

- MSZP-s kormányfőjelölt nem mondhat olyat, hogy Gyurcsány ne legyen rajta a közös listán - mondta, mert abból szerinte csak az lesz, hogy szocialisták vándorolnak át a DK-hoz, és így is történt.

Gyurcsánynak adná a harmadik vezető pozíciót Karácsony

Karácsony azt mondta, csak közös lista estén győzhető le a Fidesz. Ezen lista harmadik helyére pedig Gyurcsány Ferencet várja. Szerinte emiatt moroghatnak a "finnyás, belvárosi, értelmiségi rettegők", de nem ők a célközönség.

- Menjen el Nógrádba, ahol az emberek rongyokkal tüzelnek - őket nem érdekli, hányadik a listán Gyurcsány - vágott vissza a Heti Válasz riporterének.

A Jobbik vállalhatatlan, de kap egy ezrest

Karácsony egyértelműen kijelenti: a Jobbikkal való összefogás túl van a politikai realitáson, de a választókerületi koordinációról úgy fogalmazott: ha a Jobbik ebben lépni akar, akkor ő nyitott.

A Jobbik 663 milliós büntetésével kapcsolatban azt mondta, nem küldött nekik pénzt, majd az újságíró visszakérdezésére, hogy nem szolidáris ezek szerint az ellenzéki párttal, azt válaszolta

"Rendben, egy ezrest elutalok majd nekik".

Ez az álláspont a Heti Választ szintén szemléző Index szerint is azért érdekes, mert az MSZP szerdán eléggé Jobbik-ellenes közleményt adott ki, amelyben a párt jelezte, hogy

"a Jobbik egy képmutató párt, amelynek egészen addig a pillanatig nem volt fontos az alkotmány, a jogállam és a demokrácia felszámolása, amíg az őket nem érintette"

- írják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.