Hírzóna

Látni és látszani – A baleset elkerülhető

Látni és látszani – A baleset elkerülhető

2017. december 15., péntek
Látni és látszani – A baleset elkerülhető

A gyalogosoknak a téli szürkületi és sötét időszakokban való közlekedése nagyobb kockázatot jelent, mint az év egyéb időszakaiban – hívta fel a figyelmet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága.

A szürke-fekete környezetbe olvadó ruházat miatt, a láthatósági eszközöket nem viselő gyalogos baleseti kockázata átlag feletti. Fontos tudni, hogy

lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény használata kötelező!

Ebben az időszakban a láthatósági és fényvisszaverő eszközök használatát akkor is ajánlja a rendőrség, amikor nem kötelező, tehát lakott területen belül, valamint nappal. Ezek használata ugyanis jelentősen javítja az észlelhetőséget.

A láthatósági mellény mellett, a világos színű, jól látható hétköznapi ruházat viselése is sokat jelenthet egy baleset bekövetkezésének megelőzésében.

A gépjárművek tompított fényszórói 35-45 méter távolságban világítják meg az útfelület egy részét, mely látótávolság a ködös, havas időben jelentősen lecsökkenhet. Lakott területen kívül a gyalogosoknak kötelező a forgalommal szemben közlekedni, mert így jobban látják a szemből érkező forgalmat. Fotó: police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.