Írjon nekünk

Hírzóna

Idehaza különc, mert a Bundesligába ment az álmai után

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A magyar kézilabdázók körében nem a mostanában megszokott utat járja Bartók Donát, aki a világ egyik legerősebb bajnokságában, a Bundesligában építi karrierjét. A TBV Lemgo átlövője az M4 Sportnak adott nyilatkozatában kitért rá, nem biztos, hogy az övé a nehezebb út a célok eléréséhez. Igyekszik mindent megtenni, hogy a válogatottnál szerezett barátja szavai igazzá váljanak.

A 21 éves Bartók Donát már több mint egy éve játszik Lemgóban. Vácról érkezett álmai bajnokságába, a Bundesligába, ahol a körülmények nem is lehetnének profibbak, minden adott, hogy maximális teljesítményt nyújtsanak a játékosok.

Bartóknak nem indult szerencsésen a kintléte, rögtön első meccsén megsérült, meg is műtötték, majd tavasszal lövőkezében tört el egy csont. Mindezek ellenére jól érzi magát, fejlődött – írja az M4 Sport.

Ezzel együtt a gólok sem jönnek úgy, mint az NB I-ben, de ahogy mondja, minden találata felértékelődik, mert a védekezésre, annak feszességére különös hangsúlyt fektetnek a németek. A Lemgo ráadásul nem élcsapat, a legutóbb a bennmaradással teljesítették a kitűzött célt, most a középmezőnyt célozták meg.

Fotó: m4sport.hu

„Nem egyszerű, igyekszem. Volt már azért jobb meccsem is, például a Lipcse ellen, amikor hat gólig jutottam. Úgy gondolom, hogyha gólokban nem is mindig mutatkozik meg, azért az összjáték egy szép képet tud adni.”

A válogatottnál is szemet szúrtak a képességei, tavasszal már Xavi Sabaté is behívta, akkor még a sérülése távol tartotta az ifi Eb-n ezüstérmet szerző átlövőt. Ősszel Ljubomir Vranjes már szemügyre vehette az összetartáson. Ekkor ismerkedett össze Faluvégi Rudolffal. A Nantes játékosa ezek után nyilatkozta a hosszabbitas.hu-nak, hogy Európa egyik legjobbja lesz Bartókból, aki „elképesztő figura”.

Arra a kérdésre, hogy különcnek érzi-e magukat, mert légiósnak álltak, Bartók válasza egyértelmű: abszolút. Viszont szeretné, ha minél többen követnék a példájukat, mert „otthon sokan ok nélkül félnek a külföldi megkereséstől. Úgy utasítanak vissza lehetőségeket, hogy nem is tudják mit veszítenek el. Úgy gondolom, hogy Rudi is és én is hosszútávban igyekszünk gondolkodni”.

Hangsúlyozta, ha valaki csúcsra tör, meg kell hoznia a nehéz döntéseket. Márpedig idehaza nagyon keveseknek adódhat olyan lehetősége, hogy a Veszprémben vagy a Szegedben kinője magát meghatározó játékossá.

A 37-es mezszámának különösebb jelentése nincs, bár nem lehet véletlen, hogy édesapja, a Veszprémmel és a Szegeddel, valamint spanyol időszaka alatt a Leónnal is bajnok, korábbi 75-szörös válogatott Bartók Csaba 3-asban játszott.

A fiú egyértelműen neki tulajdonítja, hogy az a fajta harcosság jellemzi, amely egy kézilabdázónál, egy élsportolónál elengedhetetlen.

„Ideális esetben olyan jellemnek írnám le, aki soha nem adja fel. Még egy vesztes mérkőzés végén is ugyanúgy odateszi magát, ahogy az elején. Ezzel kapcsolatban nagyon sokat kaptam tőle.”

„Nagyon nagy szerepe van abban, hogy ma a TBV Lemgo játékosa lehetek” – zárta az édesapját minden szempontból példaképének tekintő Bartók.

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

A rák leggyakoribb fajtáit szűrő vérvizsgálatot teszteltek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Újabb nagy lépéssel került közelebb a tudomány egy olyan új módszerhez, mellyel a vérből diagnosztizálhatók a leggyakoribb ráktípusok – számolt be róla a BBC hírportálja. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

A hétvégén többfelé havazhat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A hétvégén is többször várható csapadék: esőre, ónos esőre, havazásra is készülni kell. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

KSH: tavaly novemberben 13,0 százalékkal emelkedtek a keresetek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tavaly novemberben a bruttó átlagkereset 13,0 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A múlt év első tizenegy hónapjában a bruttó és a nettó keresetek azonos mértékben, 12,8 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál