Hírzóna

December 18-án választják meg az SZTE új rektor-jelöltjét

December 18-án választják meg az SZTE  új rektor-jelöltjét

2017. december 14., csütörtök
December 18-án választják meg az SZTE  új rektor-jelöltjét

A Szegedi Tudományegyetem Szenátusa december 18-i rendes ülésén tűzte napirendre a Szegedi Tudományegyetem rektor-jelöltjének megválasztását.

A Szenátus ülésén meghallgatja a pályázókat, majd a Szenátus tagjai szavaznak a rektorjelölt személyéről. A rektorjelölt-választás eredményét a Szenátus ülését követően Dr. Dömötör Máté, a Szegedi Tudományegyetem Jogi, Igazgatási és Humánpolitikai Főigazgatóság főigazgatója ismerteti ezen a napon a sajtó munkatársainak. A rektori székért hárman indultak:

Máté-Tóth András

, az SZTE BTK Vallástudományi Tanszékének 60 éves alapító professzora és vezetője,

Gulyás László

, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar 52 éves professzora, továbbá

Rovó László

, az SZTE Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika 52 éves tanszékvezető egyetemi tanára. Korábban arról is

írtunk

, Palkovics László szerint a Szegedi Tudományegyetem összetett oktatói és kutatói szerepkört tölt be, ezért nem mindegy, hogy mennyire karizmatikus az a vezető, aki az élére kerül. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára elmondta, természetesen egy személy minden tudományterületet nem tud lefedni, viszont a decemberben megválasztott új szegedi rektor vezetői képességei meghatározhatják az egyetem jövőjét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.