Hírzóna

Csokigyűjtés Szegeden: Gyermekmosoly a tét!

Csokigyűjtés Szegeden: Gyermekmosoly a tét!

2017. december 5., kedd
Csokigyűjtés Szegeden: Gyermekmosoly a tét!

A bohócdoktorok segítő tevékenysége az ünnepek alatt sem szünetel. Egy - egy tábla csokival lehet támogatni a Karitáció Alapítvány bohócdoktorainak gyógyítást segítő tevékenységét.

A Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata egész évben segíti a kórházi gyógyító munkát. A hangsúly ilyenkor az infúzió, a gyógyszerpumpa helyett néhány pillanatig a játéké és a kacagásé. A gyógyuló kicsiknek az élménypedagógiai módszerek bizonyítottan segíteni tudják a betegség tényének feldolgozását és segíthet a gyógyuláshoz vezető út meglelésében is. Céljuk, hogy a beteg, sérült gyermekek számára a sokszor kínokat jelentő betegségeket, a fájdalmakat jelentő kezeléseket felváltsa élményekre, nevetésre, vidámságra, ezáltal terelve a piciket a gyógyulás felé. A programsorozat a klinikák, kórházak, rendelő intézetek számára ingyenesek.

A vidám bohócdoktorkodás közben ajándékozás és szeretet honol

, feledtetve néhány percre a betegeskedést. Mint azt korábban megírtuk,

az alapítványi Mikulás ezer gyermeknek adott idén teletömött Mikulás csomagot.

A lakossággal és a cégek segítségével megszervezett jelenlegi csokigyűjtés még több jótettre ad lehetőséget. Szülők, nagyszülők és a cégek üzemeltetőivel közösen kezdtek csokigyűjtésbe a bohócdoktorok, hogy az egész országban, közös erővel tudjanak ajándékozni. A csoki adományokat az alapítvány szegedi irodájában lehet eljuttatni. Az alapítvány az adományozóktól azt kéri, hogy

ha tehetik a csoki mellé egy szép üzenetet, egy rajzot, egy verset is mellékeljenek

, melyet a kórházi bohócdoktor vizitek alkalmával a gyógyuló gyerekekhez az önkéntesek eljuttatják.

Csoki gyűjtőpontokat várnak!

Boltosokat, pedagógusokat, cégeket keres a Karitáció Alapítvány, akik az ott helyben az összegyűjtött tábla csokikat gyűjtőpontként a központba segítenek juttatni. Segítő szándék esetén a www.karitacio.hu oldalon fellelhető elérhetőségeken lehet felvenni a kapcsolatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.