Politika

A Mars téri dózerolás újabb részletei kerültek napvilágra

A Mars téri dózerolás újabb részletei kerültek napvilágra

2017. december 10., vasárnap
A Mars téri dózerolás újabb részletei kerültek napvilágra

Hivatali visszaélés és egyéb bűncselekmények gyanújával, az ügyben újabb pikáns részletek kerültek nyilvánosságra.

Nyolc éve zajlott le a Mars téri piaci dózerolás, ami miatt több szegedi vállalkozó ment tönkre, és családok szegényedtek el – írja a 888.hu. A lap állítása szerint, a nyolc évvel ezelőtti bontást kegyetlenül és jogtalanul követték el. Az önkormányzat 1,9 milliárd forint uniós pénzzel megtámogatott beruházása azért fordult át botrányba, mert a szegedi városvezetés a feltételezések szerint, nem egyezett meg a vásártéri pavilonok tulajdonosaival, hanem 2009-ben, advent első vasárnapján eldózeroltatta az egészet. A lapunk a közelmúltban hírt adott arról, hogy a kereskedők még mindig folyamatosan perelnek, és jelenleg is perben állnak a szegedi önkormányzattal, melynek vezetői pár hónappal korábban az uniós pályázat beadásánál büntetőjogi felelősségük teljes tudatában kijelentették, hogy a fejlesztéssel érintett terület per- és igénymentes.Az ügy még mindig tisztázatlan, ezért könnyen előfordulhat, hogy az Európai Unió visszakövetelheti a várostól a kapott 1,9 milliárd forintos támogatást.

A 888.hu állításai szerint, most előkerült olyan okirat is, amely bizonyítja, hogy a kereskedők kártalanítására a szegedi önkormányzat 100 millió forintot különített el még a beruházás indításakor.

A teljes cikket

ITT

olvashatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.