Hírzóna

A biogazdaság felé nyit Csongrád megye

A biogazdaság felé nyit Csongrád megye

2017. december 5., kedd
A biogazdaság felé nyit Csongrád megye

A közelmúltban ötödik alkalommal rendezték meg a lengyelországi Łódźban a nemzetközi biogazdasági konferenciát.

A háromnapos nagyszabású fórumon Csongrád megyét – Łódź Vajdaság testvérmegyéjét – Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke képviselte. Az elnök előadásában bemutatta a megye adottságait, és ismertette elkötelezettségét a biogondolkodás vonatkozásában a mezőgazdasági termeléstől kezdve a megújuló energiaforrások hasznosításáig. Emellett szándéknyilatkozatot írt alá a partnerség erősítéséről, valamint annak Vajdaság és Temes, illetve Arad megye irányába történő kiterjesztéséről.

Az elnök Csongrád megyét az Európai Unió délkeleti kapujaként mutatta be előadásában a fórum résztvevőinek.

Kiemelte az agrárium szerepét, a prémium minőségű helyi termékeket, és felvázolta a biogazdaság perspektíváit. Kitért rá, milyen lehetőségeket nyújt, hogy hazánkban itt a legmagasabb a napsütéses órák száma, de a napenergia hasznosítása mellett a geotermikus energiára épülő beruházásokat, fejlesztéseket is ismertette. Külön érdekességként bevezette a szakembereket a számítógép vezérelte üvegházas bio-paradicsomtermelés rejtelmeibe is. Maga a gondolatiság tetten érhető a Csongrád megyei Terület- és Településfejlesztési Program (TOP) fejlesztéseiben, így többek között az energetikai jellegű beruházások, a napelemes fűtéskorszerűsítés támogatásában – áll a Csongrád Megyei Önkormányzat sajtóközleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.