Írjon nekünk

Hírzóna

A beszédkészségével jutott Szegedről Európa elitjébe

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Hosszú út volt, sok áldozattal, rengeteg idő- és energia ráfordítással, nem kevés megpróbáltatással járt – emelte ki a magát immáron Európa legjobb hat előadója között tudó Gyimesi László.

„Tizennyolc ország több száz versenyzője közül végül a legjobb hat finalista közé kerülni és több mint négyszáz ember előtt a döntőben előadni elképesztő élmény volt” – mondta a közelmúltban Csehországban rendezett nemzetközi kommunikációs versenyt követően a szegedi előadó. A Toastmasters International által életre hívott eseményen elért sikeréről Gyimesi László ismertette, előbb győzött a helyi versenyen, Szegeden, majd a budapesti országos döntőben a tizenhat hazai Toastmasters Klub győztese között bizonyított. A magyar első helyezett a bécsi rendezésű magyar, osztrák és horvát közös döntő megnyerésével kvalifikálta magát a Brnoban rendezett Európa-bajnoki fináléba, ahol kiválóan teljesítve jutott be a legvégső döntőbe, Európa legjobb hat előadója közé.

„Ez egy szubjektív „sport”, a bírák a beszéd ívét, a hangsúlyt, a testbeszédet és a közönséggel teremtett kapcsolatot is figyelembe veszik értékeléskor, az általuk adott pontszámok összesítése után rajzolódik ki egy verseny végső sorrendje” – fejtette ki, hozzátéve, egy jó előadó karizmatikus, képes érzelmi hullámvasútra ültetni a közönséget.

A nemzetközi verseny angol nyelven zajlott. Gyimesi László szerint, ha valakinek akcentusa van, az nem feltétlen jelent hátrányt, bár a szép kiejtés megalapozhatja az előadás sikerét.

„Két évvel ezelőtt lehettem részese a fővárosi Toastmasters Klub egyik alapítójának, Németh Zoltán előadásának, ő hívta fel a figyelmem erre a szervezetre. Rövidesen ezt követően, 2015-ben Szegeden is megalakult a helyi klub, melynek a kezdetektől tagja vagyok. Heti rendszerességgel járunk össze az Agórában, mintegy harminc regisztrált klubtagunk van. Előre összeállított beszédet és rögtönzött szituációkat is gyakorolunk, így serkentve egymást a beszédkészség fejlesztésére, a lámpaláz leküzdésére. Későbbi terveink között szerepel az angol nyelvű klubunk elindítása is” – tette hozzá.

A szegedi előadó már a tavaszi athéni kontinensviadalra koncentrál, ahonnan a győztes továbbjut az az Amerikában kiírt világbajnokságra.

„Az európai színtéren szerzett tapasztalataimat kamatoztatva készülök a világversenyre inspiráló beszéddel, ezt a kategóriát érzem leginkább magaménak” – emelte ki. Hírportálunknak elmondta, cégvezetőként fontosnak tartja, hogy a vízióját megfelelő módon kommunikálja a munkatársak felé. Szerinte a motivációs és az inspirációs beszédkészség szintén egy vezető kommunikációs repertoárját kell képeznie, elsősorban ezért fordít figyelmet az önfejlesztésre.

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

A rák leggyakoribb fajtáit szűrő vérvizsgálatot teszteltek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Újabb nagy lépéssel került közelebb a tudomány egy olyan új módszerhez, mellyel a vérből diagnosztizálhatók a leggyakoribb ráktípusok – számolt be róla a BBC hírportálja. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

A hétvégén többfelé havazhat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A hétvégén is többször várható csapadék: esőre, ónos esőre, havazásra is készülni kell. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

KSH: tavaly novemberben 13,0 százalékkal emelkedtek a keresetek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tavaly novemberben a bruttó átlagkereset 13,0 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban. A múlt év első tizenegy hónapjában a bruttó és a nettó keresetek azonos mértékben, 12,8 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál