Írjon nekünk

Hírzóna

A beszédkészségével jutott Szegedről Európa elitjébe

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Hosszú út volt, sok áldozattal, rengeteg idő- és energia ráfordítással, nem kevés megpróbáltatással járt – emelte ki a magát immáron Európa legjobb hat előadója között tudó Gyimesi László.

„Tizennyolc ország több száz versenyzője közül végül a legjobb hat finalista közé kerülni és több mint négyszáz ember előtt a döntőben előadni elképesztő élmény volt” – mondta a közelmúltban Csehországban rendezett nemzetközi kommunikációs versenyt követően a szegedi előadó. A Toastmasters International által életre hívott eseményen elért sikeréről Gyimesi László ismertette, előbb győzött a helyi versenyen, Szegeden, majd a budapesti országos döntőben a tizenhat hazai Toastmasters Klub győztese között bizonyított. A magyar első helyezett a bécsi rendezésű magyar, osztrák és horvát közös döntő megnyerésével kvalifikálta magát a Brnoban rendezett Európa-bajnoki fináléba, ahol kiválóan teljesítve jutott be a legvégső döntőbe, Európa legjobb hat előadója közé.

„Ez egy szubjektív „sport”, a bírák a beszéd ívét, a hangsúlyt, a testbeszédet és a közönséggel teremtett kapcsolatot is figyelembe veszik értékeléskor, az általuk adott pontszámok összesítése után rajzolódik ki egy verseny végső sorrendje” – fejtette ki, hozzátéve, egy jó előadó karizmatikus, képes érzelmi hullámvasútra ültetni a közönséget.

A nemzetközi verseny angol nyelven zajlott. Gyimesi László szerint, ha valakinek akcentusa van, az nem feltétlen jelent hátrányt, bár a szép kiejtés megalapozhatja az előadás sikerét.

„Két évvel ezelőtt lehettem részese a fővárosi Toastmasters Klub egyik alapítójának, Németh Zoltán előadásának, ő hívta fel a figyelmem erre a szervezetre. Rövidesen ezt követően, 2015-ben Szegeden is megalakult a helyi klub, melynek a kezdetektől tagja vagyok. Heti rendszerességgel járunk össze az Agórában, mintegy harminc regisztrált klubtagunk van. Előre összeállított beszédet és rögtönzött szituációkat is gyakorolunk, így serkentve egymást a beszédkészség fejlesztésére, a lámpaláz leküzdésére. Későbbi terveink között szerepel az angol nyelvű klubunk elindítása is” – tette hozzá.

A szegedi előadó már a tavaszi athéni kontinensviadalra koncentrál, ahonnan a győztes továbbjut az az Amerikában kiírt világbajnokságra.

„Az európai színtéren szerzett tapasztalataimat kamatoztatva készülök a világversenyre inspiráló beszéddel, ezt a kategóriát érzem leginkább magaménak” – emelte ki. Hírportálunknak elmondta, cégvezetőként fontosnak tartja, hogy a vízióját megfelelő módon kommunikálja a munkatársak felé. Szerinte a motivációs és az inspirációs beszédkészség szintén egy vezető kommunikációs repertoárját kell képeznie, elsősorban ezért fordít figyelmet az önfejlesztésre.

Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Minden nemzeti ügyben szövetkezni kell a biztonságért

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Minden nemzeti ügyben – határon innen és túl – napról napra szövetkezni kell a nemzet biztonságáért, gyarapodásáért ebben a globális kihívásoknak kitett világban – mondta Szili Katalin miniszterelnöki megbízott szombaton a XXIII. Majki Rákóczi Napon elmondott köszöntőjéről. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Ha az ellenzéken múlna, most sem léphetnének előrébb a magyar családok

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A 2019-es költségvetés szavazásán megint kiderült, hogy “ha az ellenzéken múlna, most sem léphetnének előrébb a magyar családok és vállalkozások” – jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának szóvivője. Kommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Lübecki támadás – KKM: nincs magyar érintett

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A német rendőrség tájékoztatása szerint nincs magyar érintettje a pénteki lübecki késelésnek.  Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál