Közélet

Újabb két defibrillátor készüléket adták át Szeged kiemelkedő pontjain

Újabb két defibrillátor készüléket adták át Szeged kiemelkedő pontjain

2017. november 29., szerda
Újabb két defibrillátor készüléket adták át Szeged kiemelkedő pontjain

A példaértékű összefogás életre hívói a jövőben újabb két készülékkel szeretnék megajándékozni a várost.

A Szegedi Első Lions Club és a Szeged Csanád megyei Püspöki Hivatal két újabb készülékkel bővítette a szegedi defibrillátor hálózatot, így két újabb helyszínen, a Nagyállomás épületében és a Mars téri Buszpályaudvaron helyezték ki az életmentő műszereket. Kővári Árpád SZELC elnök a szerdai átadón elmondta, hogy a defibrillátor hálózat kialakítása már több éve zajlik a városban. – Összesen nyolc készülék van Szegeden, a jövőben pedig ismét két készüléket szeretnénk elhelyezni a város különböző pontjai – tette hozzá Kővári.

A kezdeményezés indítója Varga Endre, a SZELC korábbi elnöke kiemelte, soha nem várt összefogást indított el az akció, ezért továbbra is igyekeznek megszervezni az akciót, és támogatókat állítani maguk mellé. – Az egyházmegye fontosnak tartja, hogy ahol tud, ott segítsen – folytatta Kiss Rigó László püspök, aki minden olyan kezdeményezés mellé szívesen odaáll, amely az emberek javát szolgálja. Kiemelte, példaértékűnek tartja ezt az összefogást, hiszen együtt sok mindent szebbé és egészségesebbé tudnak tenni a közösségek. Végezetül azt kívánta, hogy

minél kevesebbszer kelljen használni a gépet, de ha szükség van rá, akkor minél több életet lehessen vele megmenteni.

A MÁV Zrt. Szegedi Területi Igazgatóság nevében Mondi Miklós igazgató vette át a már kihelyezett defibrillátort.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.