/

Thürmer nem költené pártokra az adófizetők pénzét

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A „Cipőhöz” fűződő barátságáról is beszélt SZEGEDma hírportálnak a kommunista politikus.

„Általában csata előtt nem árulják el a hadvezérek, hogy hány harckocsijuk és ágyújuk van” – ezt felelte Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke arra a kérdésünkre, hogy országosan és a megyében mennyi taggal rendelkeznek. Arra viszont büszke, hogy nemcsak székházuk, hanem programjuk is van – nem egy párt ezekből ma hiányt szenved.

„A Munkáspárt hosszú évek óta nem kap állami támogatást. Tagjaink és támogatóink pénzéből működünk és tartjuk fent a pártot. Egyébként azt gondoljuk, hogy ez így helyes: teljesen fölösleges az adófizetők pénzét pártokra költeni. Mi szerényen ugyan, de élünk” – mondta. Elismerte, előfordul, hogy ingatlant, ingóságot rájuk hagy egy-egy párttag, de nem ezek számítanak a legfontosabb bevételi forrásnak. Feltettük a kérdést: egy-egy népszerű személy kiállása mellettük segíthetne az anyagi viszonyaikon?

„Mi az egyszerű emberek pártja vagyunk, nem törekszünk celebek megnyerésére” – fogalmazott Thürmer. „Ha temetni fogjuk őket, majd előkerül a nevük” – utalt Bódi László „Cipőre”, a Republic frontemberére, akiről akkor derült ki, hogy a pártjuk tagja, amikor temetési beszéd elmondására a Magyar Munkáspárt elnökét kérte fel. Elárulta, „Cipő” talált rá a pártjukra, s ők örömmel fogadták az egykori Szovjetunió területén született énekest. „Barátomnak tekintettem, büszke vagyok rá, hogy élete utolsó pillanatáig együtt gondolkodhattunk” – vallotta.

Együttérzését fejezte ki Thürmer Hódmezővásárhely lakóinak polgármesterük halála miatt. Kérdésünkre hozzátette, még nem döntötték el, hogy indítanak-e jelöltet az időközi választáson, ezt csupán a voksolás időpontjának ismerté válását követően teszik meg.

Előző sztori

Futballbotrány: lefejelte csapattársát az első osztályú játékos

Következő sztori

Megvan a mórahalmi Patkó Lovas Színház jövő évi műsora!