Közélet

Rengeteg pénzzel támogatják a szegedi Science Parkot!

Rengeteg pénzzel támogatják a szegedi Science Parkot!

2017. november 24., péntek
Rengeteg pénzzel támogatják a szegedi Science Parkot!

A dél-alföldi régióban 300 ezer, míg a határon túl 400 ezer főt érint a nagyszabású beruházás.

– Az ELI mellett kialakítandó Science Park fejlesztésére 1,7 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány - jelentette be Palkovics László kormánybiztos, oktatásért felelős államtitkár, pénteken az SZTE Rektori Hivatalában. Kiemelte, a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a szegedihez hasonló tudományos parkok akkor funkcionálhatnak sikeresen, ha szoros kapcsolatban működnek egy nagy egyetemmel. Ezért

az egykori szovjet laktanya 80 hektáros területén 20 hektárt egyetemi funkciókra szánnak

, bővítik a jelenleg is meglévő kollégiumi férőhelyeket, inkubátorházat, illetve a műszaki oktatás, mérnökképzés számára alakítanak ki technológiai centrumot – folytatta a politikus. A fennmaradó területeken pedig alapvetően tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységgel foglalkozó vállalkozásoknak adnak helyet, úgy mint a járműipar, biotechnológia, orvostudományhoz kapcsolódó eszközfejlesztés.

– A dél-alföldi régióban 300 ezer, míg a határon túl 400 ezer főt érint a beruházás

– hívta fel annak fontosságra a figyelmet Szabó Gábor. A rektor megerősítette, az ELI egyedül nem hozná a várt gazdasági fejlődést, ezért mindenképp szükséges kialakítani a Science Parkot. Az egyetem a piaci partnerekkel közösen részt vesz majd az övezet mindennapjaiban, ugyanis azok kutatócsoportok nélkül nem lehetnek sikeresek. Hangsúlyozta, a park - több más beruházással együtt - jól illeszkedik a Szeged-Hódmezővásárhely kiemelt gazdaságfejlesztési zóna elképzeléseihez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.