Közélet

Megvan Csongrád megye új főkapitánya

Megvan Csongrád megye új főkapitánya

2017. november 29., szerda
Megvan Csongrád megye új főkapitánya

Az ünnepi állománygyűlésen Lukács János átadta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csapatzászlaját az új főkapitánynak, Piros Attilának.

A Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság ünnepi állománygyűlésén, szerdán délelőtt jelentették be az új főkapitány személyét. Papp Károly rendőr altábornagy adta át a határozatokat, amelyet Varga Mihály rendőr alezredes ismertetett.

Mint az elhangzott, Áder János köztársasági elnök - a hivatásos szolgálatra vonatkozó felső korhatár elérése miatt - szüntette meg november 30-ai hatállyal Lukács János vezérőrnagy eddigi főkapitány szolgálati jogviszonyát. Majd kiemelkedő munkája elismeréseként átvehette a Bem szablya emléktárgyat.

Lukács János bejelentette, Pintér Sándor belügyminiszter december elsejei hatállyal Piros Attila dandártábornokot bízta meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével. Az ünnepi állománygyűlésen Lukács János átadta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csapatzászlaját Piros Attilának.

Az eseményen részt vett Juhász Tünde kormánymegbízott, Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, valamint B. Nagy László országgyűlési képviselő is. Az ünnepséget követően az állófogadást tartottak a megjelenteknek a dóm látogatóközpontjában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.