Szórakozás

Majd, ha fagy! – A kutyáknak is jár a törődés

Majd, ha fagy! – A kutyáknak is jár a törődés

2017. november 21., kedd
Majd, ha fagy! – A kutyáknak is jár a törődés

A felelősségteljes ebtartóknak érdemes odafigyelniük a részletekre, íratlan szabályokra, amelyek megtartásával elviselhetőbbé tehetik állataik számára a téli időszakot.

A megváltozott időjárási körülmények megváltozott állattartói magatartást követelnek. A szegedi Tappancs Állatvédő Alapítvány munkatársai úgy tartják, ahogyan nyáron a víz, úgy télen egy szigetelt kutyaház, egy zsák szalma, egy tál meleg étel mind-mind életmentő lehet. A plédet, pokrócot a kutyaházak elé, mint szigetelést használjuk. Ügyelni kell arra is, az ebnek mindig legyen elérhető langyos ivóvize. „Egy jó gazda amellett, hogy télen tápanyagdúsabb, bőségesebb ételt ad a kint élő kutyájának, szigeteli a kutyaházat. Fekvőhelynek a szalma a legjobb, mert az magába szívja a nedvességet és még nedvesen is melegen tart. A szalmát rendszeresen pótolni, a nedveset cserélni kell” – emelte ki Farkas Gabriella, a Tappancs Állatvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke, hozzátéve, a lakásban tartott kutyák is kiemelt figyelmet érdemelnek.

A meleg lakás miatt a bundájuk nem vastagszik meg, ezért télen a gyakoribb, rövidebb séta javasolt. Főleg a kistestű, vagy idősebb kutyáknál a kutyaruha sem luxus, melegen tartja a testüket. A "lakáskutyák" is készülnek a télre, gyakran ösztönösen többet ennének, náluk vigyázni kell a súlygyarapodásra is. „Fokozottan figyelni kell a kutyák mancsát, mert a járdákon, úttesten használt jégmentesítő szerek könnyen felmarhatják, ezért minden séta után le kell mosni. Amennyiben töredezett, repedezett, akkor mancsvédő krémmel kell bekenni” – fűzte hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.