/

A Pápával találkozott Kiss-Rigó László püspök a napokban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szentatya szerint “ami most Nyugat-Európában, konkrétan Brüsszelben történik, az egyfajta ideológiai és kulturális gyarmatosítás” – mesélte a püspök.

Ad limina látogatását végzi a magyar katolikus püspöki konferencia. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspökkel beszélgetett a Vatikáni Rádió, aki elmondta, nagy élmény volt a nyitott, protokollmentes, közel 120 perces találkozó a Szentatyával.

– Az egyik legmélyebben megvitatott téma a nyugati kereszténység helyzete volt. Nagyon határozott szavakkal beszélt a pápa is arról a véleményéről, hogy

“ami most Nyugat-Európában, konkrétan Brüsszelben történik, az egyfajta ideológiai és kulturális gyarmatosítás, aminek ellen kell állni, amely ellen fel kell lépni és amitől meg kell védeni magunkat”.

Ez a téma gyakran előfordul otthon is és teljesen azonos nézőpontból látta ezt a Szentatya is – mesélte a műsorban a püspök. – Azt is hangsúlyozta a Pápa, hogy a nemzetek identitástudata és főleg a nyugati országoknak a keresztény gyökerek tudatosítása alapvetően fontos és ha ez nincs meg, akkor elveszti az immunitását a nemzet és ebből semmilyen Európa nem lesz – tette hozzá Kiss-Rigó László.

Ferenc pápa szerint:

“Keletről jön a lux, a fény, Nyugatról meg jön a luxus, azaz a társadalomnak mindaz a hordaléka, ami negatív és salak.”

A szegedi püspök szerint a Szentatya azt is mondta, hogy a fogyasztói társadalom utáni társadalom még rosszabb. Mostmár szinte egy ideológiai, erkölcsi nihilizmus diktatúrája az, ami tapasztalható.

A teljes beszélgetést IDE kattintva lehet letölteni, de itt meg is hallgathatja.

Előző sztori

Kézilabda: megint bombaigazolásra készül a Pick

Következő sztori

Kigyulladt a hajléktalanmenedék a Bertalan hídnál