ARC

A Pápával találkozott Kiss-Rigó László püspök a napokban

A Pápával találkozott Kiss-Rigó László püspök a napokban

2017. november 25., szombat
A Pápával találkozott Kiss-Rigó László püspök a napokban

A Szentatya szerint "ami most Nyugat-Európában, konkrétan Brüsszelben történik, az egyfajta ideológiai és kulturális gyarmatosítás" - mesélte a püspök.

Ad limina látogatását végzi a magyar katolikus püspöki konferencia. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspökkel

beszélgetett

a Vatikáni Rádió, aki elmondta, nagy élmény volt a nyitott, protokollmentes, közel 120 perces találkozó a Szentatyával. - Az egyik legmélyebben megvitatott téma a nyugati kereszténység helyzete volt. Nagyon határozott szavakkal beszélt a pápa is arról a véleményéről, hogy

"ami most Nyugat-Európában, konkrétan Brüsszelben történik, az egyfajta ideológiai és kulturális gyarmatosítás, aminek ellen kell állni, amely ellen fel kell lépni és amitől meg kell védeni magunkat".

Ez a téma gyakran előfordul otthon is és teljesen azonos nézőpontból látta ezt a Szentatya is - mesélte a műsorban a püspök. - Azt is hangsúlyozta a Pápa, hogy a nemzetek identitástudata és főleg a nyugati országoknak a keresztény gyökerek tudatosítása alapvetően fontos és ha ez nincs meg, akkor elveszti az immunitását a nemzet és ebből semmilyen Európa nem lesz - tette hozzá Kiss-Rigó László. Ferenc pápa szerint:

"Keletről jön a lux, a fény, Nyugatról meg jön a luxus, azaz a társadalomnak mindaz a hordaléka, ami negatív és salak."

A szegedi püspök szerint a Szentatya azt is mondta, hogy afogyasztói társadalom utáni társadalom még rosszabb. Mostmár szinte egy ideológiai, erkölcsi nihilizmus diktatúrája az, ami tapasztalható. A teljes beszélgetést

IDE kattintva

lehet letölteni, de itt meg is hallgathatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.