Kultúra

Szegedre látogat az Európa Kiadó

Szegedre látogat az Európa Kiadó

2017. október 24., kedd
Szegedre látogat az Európa Kiadó

A zenekar januárban új lendületet vett, a klubszezonban a legnagyobb egyetemi városokat meghódította és több teltházas budapesti koncerten van túl, november 3-án pedig a JATE Klub kerül sorra.

A nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó újra aktívan koncertező zenekar! A zenekar rövid idő alatt a korabeli hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttese lett, amely kisebb-nagyobb megszakításokkal a kilencvenes évek középig működött. 2004-ben az Európai Unióhoz való csatlakozás alkalmából újra koncertet adtak az A38 Hajón, majd ezt követően 2013-ban új albummal jelentkeztek, immáron friss felállással. 2016 év végén jelent meg az együttes legfrissebb anyaga ...Valahol lenni ... címen. A zenekar 2017-ben egy friss felállással újra a fesztiválok, zenei klubok rendszeres szereplője lett, nyár elején pedig egy teltházas MÜPA koncerttel örvendeztette meg a rajongókat! “Hosszú távollétek, valamint húsz év alkotói szünet után 2013-ban új Európa Kiadó dalok voltak születőben, ezért két évtized elteltével egy frissen megváltozott felállásban, ismételten belevágtunk egy rendszeresebb, aktívabb zenekari munkába. A folyamat korai szakaszának dokumentumaként még abban az évben megjelent Annak is kell... című CD-nk, rajta új számainkkal. Az anyag úgy alkotói, mind megvalósítási szempontból leginkább felvetéseket tartalmazott, kísérleti jellegű volt, formai és tartalmi útkeresés. Kezdő lendületet adott ugyanakkor annak a folyamatnak, amelynek eredményeként, mára kiforrottabb módon létrejöhetett ez az új kiadvány ...Valahol lenni... címmel” - közölte Menyhárt Jenő. További információk a szegedi koncertről a

Facebook

-on. https://www.youtube.com/watch?v=91x8Nd1aq4E&list=PLaKZDHTNnxA0odgBh42JtPOLagpo5bEV_

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.