Írjon nekünk

Bulvár

Kutya okozta tragédia – Felfüggesztettet kapott a deszki pár

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt K. Andrásné és társa, D. Pál ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék I. fokon meghozott ítéletét.

Így a vádlottak jogerős büntetése egyezően 1 év 4 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett fogház lett. A bíróság mindkettőjük előzetes mentesítésben részesítette. Az ítélet indoklásában elhangzott: sokan nem gondolnak bele, mivel járhat, ha egy kutya az utcára szalad. Az esetek többségében valóban nem nem lesz súlyos következménye, de mint ez esetben is, a nem megfelelő őrzés tragédiához vezetett. A vádlottak természetesen ezt nem szándékosan okozták, mint ahogy korábban sem volt sem követtek el semmilyen törvénybe ütközőt. Ezért a gondatlanságukból fakadó emberölésért kiszabott I. fokú büntetés arányos és egyben szükséges is, ezért nem adott helyt az ítélőtábla a felmentésre irányuló fellebbezéseknek. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye.

Figyelmetlenségből lett a baj

A két vádlott élettársként él együtt Deszken egy házban bérlőként. Ebben a házban lakik még az I. rendű vádlott lánya, K. Andrea is, aki munkahelyi elfoglaltsága miatt az esemény idején is Szegeden tartózkodott. Ez idő alatt a lány másfél éves, mintegy 55-60 kilós fajtiszta berni pásztor kutyájáról a vádlottak gondoskodtak, azt ők felügyelték.

2015. május 16-án délután a vádlottak el akartak menni a házból. Amikor a kaput kinyitották, figyelmetlenségük miatt a kutya a ház előtti úttestre kiszaladt. Ilyen korábban is előfordult, de nem volt semmilyen következménye, a kutya visszahívásával sikerült megelőzni a bajt. Ezen a napon kutya egy olyan útkereszteződéshez szaladt, ahova éppen akkor ért oda kerékpáron a 85 éves Cs. István. Mivel az állat hirtelen szaladt a sértett kerékpárja elé, a férfi csak későn vette észre, s emiatt, valamint az ijedtségtől kerékpárjával elesett. Ekkor több helyen megütötte magát, a keze is eltört. Az esést látva a vádlottak a kutyát visszahívták, majd az idős férfihez mentek, és érdeklődtek az állapota iránt. Néhány perc múlva értek oda a sértett hozzátartozói, akik értesítették – mások mellett – a férfi vejét, aki mentőt hívott. A sértettet a szegedi klinikára szállították ahol május 19-től szakszerű ápolásban részesült, de ennek ellenére június 10-én meghalt.

A sértett halálát heveny keringési és légzési elégtelenség okozta. A baleset és a halál között közvetlen okozati összefüggés állapítható meg, ugyanis a halálhoz vezető állapot-rosszabbodási folyamatot a több súlyos betegségben szenvedő sértettnél a balesetben elszenvedett csonttörés, illetve a kezelés mellett szükségszerű ágyban fekvés indította el. A sértettek azzal a magatartásukkal, hogy a kinyitott kiskapun a kutya a sértett kerékpárja elé szaladva balesetet okozott, a tőlük elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztották, ezzel közvetett módon a sértett halálát okozva – áll az I. fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletében.

Bulvár

Megszületett Balogh Zsolt kislánya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged játékosa a Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vontatóba rongyolt az autó, a sofőr meghalt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Vontatóval ütközött az autó ennyi maradt belőle.

Tovább olvasom

Bulvár

Ötvenéves frontemberét ünnepli a Tankcsapda!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ünnepi tankdübörgés!

Tovább olvasom

Aktuál