Egyház

Gyermekvállalásról és meditációról a Katolikus Házban

Gyermekvállalásról és meditációról a Katolikus Házban

2017. október 20., péntek
Gyermekvállalásról és meditációról a Katolikus Házban

Három rendezvénnyel is készül a következő hetekre a Katolikus Ház: P. Niklaus Brantschen jezsuita szerzetes és zen mester tart előadást, valamint szóba kerül az abortusz és a lombikbébi is.

Programok:

A férfi felelőssége az abortuszban

Október 27. péntek 18 óra

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának morális tanszékét vezető

Laurinyecz Mihály

fog rövid (15-20 perc) előadást tartani "A férfi felelőssége az abortuszban" címmel. Az előadás után 40-45 perces vitaest veszi kezdetét. A részvétel ingyenes! A rendezvény a szegedi Katolikus Ház (Dugonics tér 12.) dísztermében kap helyet. A terem befogadóképessége véges, a részvételi szándékukat

ITT

jelezzék! Házigazda:

Bérdi Péter

, a SZIKRA közösség vezetője.

P Niklaus Brantschen előadása

November 06. hétfő 18:30

A neves lelki író,

P. Niklaus Brantschen

jezsuita szerzetes és zen mester előadása várja az érdeklődőket a Katolikus Ház dísztermében. P. Niklaus Brantschen a svájci lelki élet meghatározó alakja. Jezsuita szerzetes és zen mester. A szentignáci lelkigyakorlatoknak és a zen-meditációnak belső ismerője. Menedzserek, üzlet-emberek keresik útmutatásait. Jártas a keresztény-nyugati kultúrában és a zen-buddhizmusban, a jezsuita rend kereteiben és a szekularizált világban, a lelki életben és a gazdasági életben egyaránt. Az erkölcsi élet számára leginkább azt jelenti, hogy az embernek vallástól függetlenül el kell jutnia a szeretet megértéséhez és gyakorlásához. Előadásában rámutat, hogy ez a folyamat miként valósul meg, és hogy a meditáció miért jó eszköz az életünk helyes irányának megtalálásához. Előadásába beleépíti a Dalai Láma etikai nézeteit is.

Lombikbébi pro & contra (Az in vitro fertilizáció szakmai és egyházi szemmel)

November 8. szerda 18-20 óra

Az est résztvevői:

Laurinyecz Mihály

moráletológus (Pázmány Péter Katolikus Egyetem), valamint

Zádori János

szülész-nőgyógyász (Kaáli Intézet, Szeged) Vitavetető:

Szőnyi Szilárd

főszerkesztő-helyettes, Heti Válasz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.