Hírzóna

Elfogták a Nagyfáról szökött rabot + VIDEÓ

Elfogták a Nagyfáról szökött rabot + VIDEÓ

2017. október 26., csütörtök
Elfogták a Nagyfáról szökött rabot + VIDEÓ

A szegedi rendőrök elfogták azt a férfit, aki a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektumából szeptemberben szökött meg - írja a police.hu.

A Szegedi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya, valamint Felderítő Osztálya együttműködésében október 25-én késő este, Hajdúsámson egyik családi házában fogták el a férfit. A Szegedi Rendőrkapitányság fogolyszökés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 38 éves

L. József

ellen, aki szeptember 14-én szökött meg a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektumából. A rendőrök az elítéltet - elfogását és kihallgatását követően - visszaszállították a bv intézetbe. https://www.youtube.com/watch?v=Qfw3dk2S7VA

Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága: Nem éri meg szökni a börtönökből

A fogvatartottakat a rendőrség vagy a büntetés-végrehajtás munkatársai rövid időn belül elfogják, akik ezzel plusz börtönéveket kockáztatnak - közölte az ügy kapcsán a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága. Legutóbb a szeptember 12-én Győrből megszökött rabot szeptember 20-án, míg a szeptember 14-én Nagyfáról - mezőgazdasági munkavégzés közben – engedély nélkül távozó fogvatartottat október 25-én fogta el a rendőrség. Nem éri meg szökni - az egyik idén megszökött rabnak csupán 46 napja volt hátra a büntetéséből. Ő 1 év letöltendő börtönbüntetés ítéletet kapott. Egy másik elítélt, akinek 3 év volt hátra korábbi jogerős büntetéséből, a fogolyszökés miatt 2 év 6 hónap újabb börtönbüntetést kapott. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szakmai álláspontja szerint az elmúlt időszak szökéseinek hátterében az áll, hogy egyre több - börtönön kívüli - külső helyen végeznek munkát az elítéltek. A büntetés-végrehajtási szervezet közel 1500 fogvatartottat foglalkoztat napi szinten külső gazdálkodó szervezettel kötött szerződés keretében, akiknek őrzése, ellenőrzése jelentős feladat. Külső munkát kizárólag olyan rabok végezhetnek, akik kisebb súlyú bűncselekmény miatt töltik a szabadságvesztés büntetésüket. A korábbi években történt esetek vizsgálatakor bebizonyosodott, hogy az elkövető fogvatartottak mindig valamilyen személyes körülményben, családi állapotban beállt negatív változás miatt hozták meg döntésüket, amellyel újabb szabadságvesztés büntetés kiszabását kockáztatják a fogolyszökés miatt.

Szökések Magyarországon:

2013: 0 fő, 2014: 2 fő , 2015: 3 fő, 2016: 1 fő, 2017: 7 fő Összesen: 13 fő 5 év alatt, ez minimális arány a közel 18 ezer fős fogvatartotti létszámhoz viszonyítva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.