Közélet

Egyelőre várni kell a vénasszonyok nyarára

Egyelőre várni kell a vénasszonyok nyarára

2017. október 2., hétfő
Egyelőre várni kell a vénasszonyok nyarára

A vénasszonyok nyarára továbbra is várni kell: változékony frontátvonulásokkal gyakran tarkított időjárás várható a következő napokban - emelte ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn közzétett videójában.

Üveges Zoltán

meteorológus vénasszonyok őszének nevezte a keddtől vasárnapig tartó időszakról szóló előrejelzését. Elmondta: az első hidegfront már kedden megérkezik. Széles felhősávja északnyugatról fokozatosan borítja be az eget. Szűrt napsütés és kellemesebb hőérzet délkeleten lehet. A nap folyamán észak, északnyugat felől egyre nagyobb területen eshet az eső, a délnyugati megyékben délután egy-egy zivatar is kialakulhat. Szerdára megváltozik az időjárás, reggelre mindenütt csökken a felhőzet, napközben napsütés is lehet. Csütörtökön is ehhez hasonló idő várható több-kevesebb napsütéssel. A megélénkülő széllel jó néhány fokkal melegebb levegő érkezik: a déli és nyugati országrészben 20 Celsius-foknál is melegebb lehet. Péntekre viszont megérkezhet a következő front lehűléssel, esővel. Elsősorban a délnyugati országrészben jelentősebb csapadék is hullhat. Az országban mindössze 13-14 fok körül alakulnak a maximumértékek - fejtette ki a meteorológus. A hétvége előrejelzése még meglehetősen bizonytalan - jegyezte meg Üveges Zoltán, ugyanakkor elmondta: a hőmérséklet továbbra is alacsony marad, és biztosan nem lesz zavartalan a napsütés, de "talán egész napos eső nélkül is megússzuk".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.