Közélet

A kulisszák mögött: színházi nyílt nap a Szegedi Nemzeti Színházban

A kulisszák mögött: színházi nyílt nap a Szegedi Nemzeti Színházban

2017. október 3., kedd
A kulisszák mögött: színházi nyílt nap a Szegedi Nemzeti Színházban

A Szegedi Nemzeti Színház évek óta hagyománnyá vált eseménye, hogy az új évad elején vendégül látja az épület falai között a város fiataljait: középiskolásokat, egyetemistákat egyaránt.

Az október 5-én 10 órakor kezdődő esemény - az SZTE Kulturális Irodával közös szervezésben jött létre, és része az Őszi Kulturális Fesztiválnak. A nyílt napon részt vevő diákok bepillantást nyerhetnek a Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba: az érdeklődőket a társulat tagjai, valamint színházi önkéntesek vezetik végig a kulisszák mögött. A vendégek jelmezbemutatón csodálhatják meg a színház jelmezeit

Papp Janó

közreműködésével.

Bodnár György

a teátrum Örömös Mestere önként jelentkezők segítségével megmutatja, miként készül el a színházi frizura, a legbátrabbak pedig színpadi sminket is kaphatnak. Színházi szakemberek irányításával az érdeklődők helyzetgyakorlatokon, tánc- és beszédtechnika órákon, énekórán gyarapíthatják tudásukat. Nyilvános próbákon ismerhetik meg az alkotás folyamatát. A teátrum együttműködő partnerei közül a Somogyi-könyvtár megmutatja „drámai arcát”, az SZTE Klebelsberg Könyvtára pedig „lerántja a maszkot”! Az eseménydús nap részeként 17 órai kezdettel a Nagyszínházban Vissza a feladónak címmel Bánvölgyi Tamás nem túlzottan irodalmi estjét, míg 19 órai kezdettel a Kisszínházban a Ványabácsi bérletszünetes előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A nyílt napon az egyetemi polgárok és középiskolások rendkívüli kedvezménnyel vásárolhatnak színházi bérletet, és az aznapi két előadásra belépőket a jegyirodában 10 és 17 óra között. Programjainkat előzetes bejelentkezés esetén látássérültek számára elérhetővé teszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.