A kulisszák mögött: színházi nyílt nap a Szegedi Nemzeti Színházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Nemzeti Színház évek óta hagyománnyá vált eseménye, hogy az új évad elején vendégül látja az épület falai között a város fiataljait: középiskolásokat, egyetemistákat egyaránt.

Az október 5-én 10 órakor kezdődő esemény – az SZTE Kulturális Irodával közös szervezésben jött létre, és része az Őszi Kulturális Fesztiválnak. A nyílt napon részt vevő diákok bepillantást nyerhetnek a Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba: az érdeklődőket a társulat tagjai, valamint színházi önkéntesek vezetik végig a kulisszák mögött. A vendégek jelmezbemutatón csodálhatják meg a színház jelmezeit Papp Janó közreműködésével. Bodnár György a teátrum Örömös Mestere önként jelentkezők segítségével megmutatja, miként készül el a színházi frizura, a legbátrabbak pedig színpadi sminket is kaphatnak. Színházi szakemberek irányításával az érdeklődők helyzetgyakorlatokon, tánc- és beszédtechnika órákon, énekórán gyarapíthatják tudásukat. Nyilvános próbákon ismerhetik meg az alkotás folyamatát.

A teátrum együttműködő partnerei közül a Somogyi-könyvtár megmutatja „drámai arcát”, az SZTE Klebelsberg Könyvtára pedig „lerántja a maszkot”! Az eseménydús nap részeként 17 órai kezdettel a Nagyszínházban Vissza a feladónak címmel Bánvölgyi Tamás nem túlzottan irodalmi estjét, míg 19 órai kezdettel a Kisszínházban a Ványabácsi bérletszünetes előadását tekinthetik meg az érdeklődők.

A nyílt napon az egyetemi polgárok és középiskolások rendkívüli kedvezménnyel vásárolhatnak színházi bérletet, és az aznapi két előadásra belépőket a jegyirodában 10 és 17 óra között. Programjainkat előzetes bejelentkezés esetén látássérültek számára elérhetővé teszik.

Előző sztori

Fazekas: a növénytermesztés egyik kulcseleme a növényfajta kísérleti tevékenység

Következő sztori

Kutya okozta tragédia – Felfüggesztettet kapott a deszki pár