Közélet

Viharos szél és zivatarok miatt adtak ki riasztásokat

Viharos szél és zivatarok miatt adtak ki riasztásokat

2017. szeptember 17., vasárnap
Viharos szél és zivatarok miatt adtak ki riasztásokat

Országszerte szél, sok eső, illetve heves zivatarok veszélyére figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. A viharos szél miatt két dél-alföldi megyében másodfokú riasztásokat is kiadtak. Az érintett területeken a következő órákban 90 kilométer/órás széllökések is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap délután az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint az erős szél miatt Békés és Csongrád megyében másodfokú, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú riasztások vannak érvényben. Délután főként az ország keleti, délkeleti részein elszórtan várható zivatar, főleg délkeleten viharos szél, illetve jégeső kíséretében heves zivatar is lehet. A heves zivatarok miatt elsőfokú riasztásokat adtak ki, illetve adhatnak még ki a nap folyamán Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében. Emellett helyenként - leginkább a keleti és északkeleti részeken - felhőszakadásra is kell számítani. Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében várható, hogy rövid idő alatt akár 20-30 milliméternyi csapadék is hullik. Kitértek arra is, hogy késő délutánig, kora estig több hullámban várható nyugat felől csapadék. A Dunántúlon és a középső országrész egyes megyéiben területi átlagban jelentős csapadék is hullhat. A sok eső miatt Komárom-Esztergom megyére másodfokú, Budapesten és Pest, továbbá Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Nógrád és Veszprém megyében elsőfokú a figyelmeztetés. A meteorológiai szolgálat azt írta: estétől a csapadék egyre inkább északkelet felé szorul, majd késő este ott is megszűnik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.